Haberler

Ibiza’ya makyaj zamanı




SEAT, makyajlı Ibiza’yı 2015 Barcelona Motor Show’da ziyaretçileriyle buluşturdu.

Kozmetik değişiklikler minik farklılıklar barındıran LED gündüz farları, 16 ve 17 inç büyüklüğünde yeni jantlar ve renk seçenekleri listesine yeni eklenen “aytaşı grisi” ve “chilli kırmızısı” ile sınırlı. İç mekanda da belirgin bir değişikliğe yer verilmemiş. Direksiyon, havalandırma çıkışları, gösterge paneli ve radyo sistemi elden geçirilirken daha yüksek kalite hissi için yumuşak malzemelerin kullanıldığı alan arttırılmış.

Eklenen yeni renk paketleri ve çift renkli jant seçenekleri sayesinde alıcılara araçlarını kişiselleştirebilme imkanı tanınmış. Bu seçenekler 3 kapılı SC, 5 kapılı hatchback ve ST wagon modelleriyle tercih edilebiliyor. Bunlara ek olarak yorgunluk algılama sistemi ve ikincil çarpışma freni gibi yeni güvenlik ekipmanları donanım listesine eklenmiş. Yenilenen Seat Ibiza, Volkswagen grubunun en yeni bilgi/eğlence sistemi ile sunulacak. Bu sistem ile geliştirilmiş uydu navigasyonu, iPod / USB / Bluetooth / Akıllı telefon entegrasyonu ve Mirror Link desteği sunulacak. Bu bilgi/eğlence sistemi 6 hoparlörlü yeni SEAT Sound System ile birlikte görev yapacak.

Biraz da motor seçeneklerinden bahsedelim. Giriş seviyesinde 3 silindirli 1.0 litrelik motor 3 farklı versiyonla yer alıyor. Atmosferik versiyon 75 PS (55 kW) maksimum güç sunarken, turboşarjlı seçeneklerde bu değerler 95 PS (70 kW) ve 110 PS’e (81 kW) yükseliyor. Bu güç ünitesini 150 PS (110 kW) maksimum güç ve 250 Nm (184 lb-ft) maksimum tork sunan ACT’li (Aktif Silindir Teknolojisi) 1.4 TSI takip ediyor. Dizel tarafında ise 75 PS (55 kW), 90 PS (66 kW) ve 105 PS (77 kW) maksimum güce ulaşan TDI seçenekleri yer alıyor. 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, 90 PS’lik TDI ve 110 PS’lik TSI’da 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman tercih edilebiliyor.

Yeni Seat Ibiza, sonbaharda satışa çıkacak. 5. nesil Ibiza’nın ise 2016’da tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu