Haberler

Lexus artık Türkiye’de




Otomobilde lüks kavramına yeni standartlar getiren Lexus artık Türkiye’de. Premium otomobil pazarında “müşteri odaklılık” kavramını yeniden tanımlayan Lexus, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanacak.

Lexus, üretilmeye başlandığı 1989 yılından itibaren dünyanın en itibarlı otomobilleri arasında başı çekiyor. Göz alıcı şıklığı, kalitesi ve performansı ile farklı olmak isteyenlerin tercihi olan Lexus, Türkiye’de de yeni bir dönemin öncülüğünü üstlenecek. Lexus, müşterilerinin karşısına ilk defa yaşayacakları bir deneyim ve yeni bir hizmet anlayışı ile çıkacak. Dünyanın bir çok ülkesinde “Lexus kullanmak bir ayrıcalık” olarak görülürken, uzun bir süredir Lexus’un gelişini bekleyen Türkiye’deki lüks marka müşterileri için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Lexus, “Müşteri Odaklılık” Kavramını Lüks Segmentte Yeniden Tanımlayacak

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de uzun süredir Lexus’a bir talep olduğunu belirterek “Bu konuda bir süredir çalışıyorduk. Ürün gamının yenilenmesi ve farklı motor seçeneklerinin pazara sunulması ile birlikte Lexus’u bekleyen Türk halkının karşısındayız. Lexus premium segmentte “müşteri odaklılık” kavramını yeniden tanımlayacak. Türkiye’de ki lüks segment müşterileri iyi eğitimli, kültürlü, sık seyahat eden ve beklentileri yüksek olan bir kitle. Lexus markasının Türkiye’de olma nedeni de budur. Artık Türkiye’de yaşayan premium segment müşterileri hak ettikleri deneyimi yaşayabilecekler” dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt

Dünyanın 80 ülkesinde satışta olan Lexus’un Türkiye operasyonlarının Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Bozkurt şunları söyledi;

“Müşterimizin karşısına yeni bir hizmet anlayışı ile çıkacağız. Lexus kalitesiyle doğru orantılı bir hizmet anlayışını müşterilerimiz Lexus showroom’una girdiği andan itibaren hissedecek. Öncelikle İstanbul’da açacağımız bir showroom ile Türkiye pazarına giriş yapacağız. Tüm süreçlerde yaşattığı müşteri deneyimi ile farklılığını ortaya koyan Lexus, Japonların huzuru hissettiren “Omotenashi” felsefesini kendine temel olarak alıyor.  Kişiye özel bir misafirperverlik anlayışının karşılık bulduğu “Omotenashi” felsefesi ile müşterilerimize Lexus Müşteri Deneyimini otomobil alırken, kullanırken ve sonrasında da yaşatacağız. Lüks segment müşterileri daha önce hiç yaşamadıkları bir müşteri deneyimi yaşayacaklar…”

Bozkurt, yeni teknoloji ile Lexus için geliştirilen 2.0 lt’lik motorların Türkiye’deki vergi sistemi açısından önemli avantajlar sağlayacağını da kaydederek “Bu motorlara sahip Lexus’ların gelecek olması Lexus’u bekleyen Türk müşterilerimiz arasında büyük heyecan yaratacağına inanıyoruz. Uzun yıllardır beklenen Lexus ile lüks tüketicinin beklentilerini karşılayacağız” şeklinde konuştu.

 İstanbul Autoshow’da Lexus modelleri de olacak

İstanbul Autoshow’da beğenilere sunulacak olan Lexus’un satışına 2015 yılının son çeyreğinde premium markalar ile rekabet edecek bir fiyat politikasıyla başlanacak.  2015 yılı için 30 ila 50 adet aralığında belirlenen satış hedefi, önümüzdeki 5 yıl içinde yıllık 1000 adetlik bir rakam olarak hedefleniyor.

İstanbul’da açılacak Lexus showroomunda IS, NX, GS, RX, LS ve RC modelleri satışa sunulacak. Premium segmentte hibrit motor seçeneğini sunan ilk marka olan Lexus’un 2014 yılı global satışlarının yüzde 26’sı hybrid modellerden geliyor. Bunun yanında, her modelinin bir hibrit versiyonu bulunuyor ve Türkiye’de isteyen müşteriler de hibrit motorlu Lexus modellerine sahip olabilecekler.

 

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Toyotanın üst segmenti olarak avrupada hep başarılı olmuş bir marka, türkiyede hâla bir passat’a 130.000tl verenler şimdi düşünsün 🙂

  2. Lexus’ta genelde 2 litrenin üstünde hacme sahip atmosferik benzinli motorlar kullanılıyor. Dizel seçenekleri sınırlı. Gerçekçi olalım arkadaşlar: Halkımızın belirli markalara takıntısı olmasa dahi, bu vergi sistemi ve dizel takıntısı varken Lexus’un TR’de hiç şansı yok. 1 yıla kalmaz, tası tarağı toplar gider. Lexus diğer üç Alman premium markadan daha çok sevdiğim ve yollarımızda görmek istediğim bir marka, ama maalesef gerçekte tutunma şansı yok. Umarım yanılıyorumdur, böyle bir adım atmadan önce bir piyasa araştırması yapmışlardır, bir bildikleri vardır belki de.

    1. Katılıyorum. Mevcut durumda almak isteyen bir şekilde getirtiyor zaten fakat tutunabileceklerini bende pek düşünmüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu