Haberler

Bi-xenon’un papucunu dama atacak




Opel, 2016’da Astra’nın yeni IntelliLux LED Matrix farlarla sunulacağını duyurdu.

Bu sistemde her farda birbirinden bağımsız sekiz LED bölme bulunuyor. Aydınlatma mesafesini ve ışık dağılımı trafik durumuna göre otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Astra, şehiriçinden sıyrıldığında, uzun farlar otomatik olarak açılıyor. Opel’in Opel Eye olarak adlandırdığı ön kamerası karşıdan gelen bir araç tespit ettiğinde ise sadece aracın bulunduğu kısımdaki LED segmenti karartarak geçişini güvenle tamamlamasını sağlıyor.

Opel tarafından yürütülen çalışmalarda, sistem 80 km/s hızla seyrederken karşıdan gelen aracı 30-40 metreden tespit edebiliyor. Bu istatistik günümüz xenon ve ya halojen farlarına oranla daha iyi ve sürücülere yaklaşık 1.5 saniyelik ek tepki süresi kazandırıyor.

 

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Yeni corsanın otomatik park etme özelliğinde olduğu gibi sadece opsiyonel sunarlar kesin, kimse de almaz.

      1. Doğrudur ama bunun reklam amaçlı kullanılması yanlış. Opsiyonel sunacakları özellikleri sanki tüm arabalarda standart olarak mevcut olacakmış algısıyla sunuyorlar. Bir çeşit kandırmaca yani.

  2. mercedes çoktan yaptı yollarda bir teknoloji ama tabi böyle daha ucuz markalara opsiyon ile gelmesi de bir şeydir

    1. Opel bunu senelerdir hazirda bekletiyordu zamanini bekledi youtuba bakarsan opel matrix adinda eski videolari gorursun ?

  3. Bende AFL özellikli Astra vardı şuanda da AFL+ lı Insignia var. Sistem yerleşim birimi ya da gelen/giden araç algıladığında uzunları kısaya alıyor evet ama Astra da birkaç defa çok eski – stopları yanmayan araçları görmeyip uzunları kısmadığı oldu, bu yüzden Insignia da AFL yi 1 kez bile otomatik modda kullanmadım. Milletin birbirini keyfen doğradığı ülkemizde riskli bir sistem yani 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu