Haberler

‘Özel’ canavar el değiştirdi




Her otomobil tutkununun ezbere bildiği film serisinin ilk filmi olan Hızlı ve Öfkeli 1′ de kullanılmış olan bir araç satışa sunuldu.

Filmde Brian O’ Conner (Paul Walker)’in otomobilini yarış sonucu Dominic Toretto (Vin Diesel)’e kaptırmasının sonrasında yakılan aracın Dom tarafından tekrar inşaa edilmesi sonucu oluşturulan 1993 model Toyota Supra satışa sunuldu. Film gereği California Shark Shop’da modifiye edilen araç son sahnedeki Dodge Charger’la yarışı dahil çoğu sahnede kullanıldı.

Aracın özelliklerine bakılacak olursa 3 litrelik sıralı 6 silindir motora sahip olan ve bu motordan 220 bhp güç üreten model bu gücü 5 ileri manuel şanzımanla yere aktarmakla kalmıyor ayrıca güç olarak Holley Performance tarafından geliştirilen NOS sistemi bulunuyor fakat araca aktif olarak bağlı değiller. Görsel olarak da dolu olan araç iç mekanda tam bir set ‘roll cage’ bulunduruyor. Bomex body kit, APR spoiler ve Dazz markalı alaşımlı jantlara sahip olan aracın lastikleri ise Yokohama.

Gerçek otomobil tutkunları olarak bu aracın içeriğinden çok onu değerli kılan şeyin ‘Paul Walker’ olduğunu bilmekteyiz. Bu yüzden 150.000$ alt sınır ile müzayedeye sunulmasına karşılık 185.000$ fiyat etiketiyle yeni alıcısına kavuştu.

 

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Filmde yanan araç 95 Mitsubishi Eclipse GS’ti. Vin Diesel’in garajına da gerçek 2JZ-GTE li Supra getirilmişti diye hatırlıyorum, sesinden bile anlaşılıyordu yanlış mıyım? 🙂
    Edit: uzun bir arastırma sonucu filmdeki araçla bu araç kesinlikle farklı. Koltuklar iç döşeme motor jantlar basıklık vs her şey çok farklı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu