Haberler

Golf’ün de karnesinde 1 var!




Volkswagen en popüler modellerinden olan Yeni Golf’ün BlueMotion versiyonunu gözler önüne serdi.

Adı üzerinde az yakmaya yönelik bir versiyon olan ‘BlueMotion’da sadece 1 litrelik 3 silindirli TSI motor yer alıyor. 115 beygir ve 200 Nm tork üreten motor bu gücü kullanıcının isteğine bağlı olarak ya 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzımanla yere aktaracak.

Performans açısından 9.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri ve 204 km/s son hız gibi değerler sunan model işin yakıt ve emisyon boyutuna geçildiğinde daha da şaşırtıyor. 100 km’deki 4.3 litrelik yakıt tüketimi parmak ısırtırken 99 g/km’lık C02 salınımı da çevreye ne kadar duyarlı olduğunu belli ediyor.

Çevre dostu ve ekonomik olmanın yanı sıra gövde rengindeki arka spoyler, spor süspansiyonlar ve 15 inch’lik Lyon modelindeki jantlar sayesinde sportif bir görüntü elde ediyor.

Ayrıca Klima (A/C), Start/Stop, Çarpışma Önleme Sistemi ve XDS diferansiyel kilidi bulunduran modelin bunları standart mı opsiyonel mi sunacağı henüz kesin değil.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. veriler cok iyi. artık motor teknolojileri cok gelişti. 1.0 3 silindirli motor olan bir araç 204 km hıza çıkıyor. bu 1.0 tsi unitenin 272 beygir olanını da gti versiyona koyarlar artık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu