Haberler

Yeni Transporter geldi




Alman üreticinin 65 yıldır ürettiği Transporter modeli, altıncı nesliyle Türkiye’de de satışa sunuldu. Tamamen yenilenen yüzüyle daha dinamik bir görünüme sahip olan ticarinin farları, radyatör ızgarası daha modern bir görünüme sahipken, stop grubu da yenilikten nasibini almış. Yan aynaları daha alçakta konumlandırılan Transporter’ın sis farları da artık diktörtgen formunda.

Yeni Transporter’a bir dizi güvenlik donanımı da eklenmiş. Otomobillerde gördüğümüz yorgunluk tespit sistemi Transporter’da da vücut buluyor. Ayrıca ikincil çarpışma önleme sistemi kaza anında ikinci bir çarpışmanın olmaması adına hızı 10 km/s’ye kadar otomatik olarak düşürüyor.

İç mekanda tamamen yenilenen kokpit ilk dikkat çeken detay. Daha kullanışlı eşya gözleriyle donatılan Transporter’da, Passat’tan gördüğümüz direksiyon simidi öne çıkıyor. 5 inçlik renkli dokunmatik ekranla SD Kart, AUX ve USB bağlantısı yapılabiliyor. Ayrıca Bluetooth ile de telefonlar bağlanabiliyor.

Transporter’da 2,0 litrelik turbo beslemeli dizel motorlar sunuluyor. Bu motorun 102 HP, 140 HP ve 180 HP’lik üç farklı versiyonu bulunuyor. 140 HP’lik versiyonda opsiyonel olarak alınabilen çift kavramalı DSG şanzıman, 180 HP’lik versiyonda standart olarak sunuluyor. Ticaride ABS, ESP; ASR, yokuş kalkış desteği, yüke duyarlı devrilme koruması, yağmurda fren desteği, elektronik diferansiyel kilidi, dört tekerlekten bağımsız süspansiyon standart olarak sunuluyor.

Transporter’ın başlangıç fiyatı içinse 57.760 TL’lik etiket uygun görülmüş.

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu