Sizden Gelenler

Otopark Takipçisinin Pist Günü




Takipçimiz Rahmi Tanır’ın İzmir’deki pist gününden kesitler.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. video çok güzel olmuş emeğine sağlık bi kaç tane sorum olacak sana bende de premium fd6 civic var lastik ölçülerin nelerdir bir de değiştirdikten sonra yol tutuşunda gidişinde değişen bir şeyler oldumu iyi ya da kötü yanından.. diğer sorum gördüğüm kadarıyla sizin aracınız lpg siz lpg li araçları piste alıyorlarmı pist içinde benzinde gitmek kaydı ile.. son sorum pistten sonra frenlerde motorda bi değşiklik hissettinmi baya istemsizde olsa kesici ye girdin motor frenler bi kendine geldikten sonra ne bileyim değişik sesler frene basınca titremeler falan öyle şeyler oldu mu ?

    1. Arda Hocam sırayla yanıtlamaya çalışayım;

      *Lastik ölçüleri 17-45-215 ve Falken marka. Daha önce dream olduğundan 195mm yol izine sahip lastikler vardı. 215’lik lastik gece ile gündüz kadar yol tutuşunu farkettirdi. eskiden araç direk kafadan kayardı, şimdi yeni ebatlarla kafadan kayma kalmadı desem yeridir.

      *Aracım lpg’li, zavoli akıllı sistem var ve lpg’de performans/ekonomi olarak falan çok memnunum. Pistte aşırı zorlayacağımdan aşırı ısınma omasın diye özellikle benzinde kullandım. yani pistte lpg’li araç sıkıntı yaratmıyorlar.

      *Pistten çıkıp araç yaklaşık 1 saat soğuduktan sonra otoparka çıkıp uygun bir noktada frenlere birkaç kez abandım, sonrasında da otobana çıktım, frenlerde hiç bir sıkıntı yoktu. Ama pistten çıktığımda jantlarda illaki balata tozu vardı. Bir de ben aracı galamak açısından baya kastım ama genellikle erken fren yaptım, fren açısından çok zorlamadım. Frenleri daha etkin kullansaydım tur zamanım bir kaç saniye farkederdi ama frenlerde sıkıntı olabilirdi.

      1. öncelikle çok sağol rahmi cevapladığın için sorularımı genelde bizim kasada lpg nin açma kapa tuşunu far ayarının yanına koyarlar bizde de öyle orda göremeyince herhalde lpg siz zannettim o zaman sorun yok anlaşılan pist için.. dream lerde dediğinz gibi 195mm premium la elegance da 205 yol izine sahip değiştirsem mi bende düşünüyorum bence öyle aman aman kaydığı yok aracın ama daha iyisi olabilirmi diye araştırıyorum.. anladım pistten sonra aynı devam ettiniz her ne kadar yeni sistem lpg ler de güç kaybı olmasa bence biraz da olsa hissedilir düzeyde var bir de aracın motor ısısının daha çok yükselmesi var benzinde gitmeniz daha iyi olmuş.. işin özü hafta sonu gazlayıp eğlendikten sonra h.içi hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyoruz güzel bir şey bu 🙂 bir de ayrı etten sizin aracınızın km sini öğrenebilirmiyim sorun olmazsa..

        1. araç şu an 66.000 km’de. Yalnız pistten çıkınca yağ durumunu kontrol etmedim, bir ihtimal az da olsa yağ eksiltmiş olabilir, o kadar kesiciye girmekten ötürü. onu da bakıp akşama yazarım.

          1. 66bin mi nerdeyse sıfır araç 2008 modele göre bizim civic 105 bin olacak şu an tam hatırlamıyorum km sini 🙂 aynen biraz eksilmiş olabilir 10bin bakımına biraz erken gidersiniz sorun olmaz 🙂

            1. Zaten tamircim babam:) Kendisi bizim oraların en eski esnaflarından. Bakım zamanı sabah anahtarı teslim ediyom, akşam bitmiş şekilde teslim alıyom, çok güzel oluyo.

              1. çok iyi ya sen tam işin merkezindesin ne güzel vallaha 🙂 bizde servis köşelerinde bekle sıra gelsin pazarlık yap falan şimdi yine gideceğim baskı balata için..

            2. Az önce yağını da kontrol ettim, eksilme yok. Biraz klişe olacak ama, honda motorunun sağlamlığının kanıtı gibi.

  2. Eline sağlık güzel video olmuş. İzmir park hakkında kafamdaki tüm soru işaretlerini silmiş oldu. Yalnız turbo’ların 1.7 ile çarpılması biraz dengesiz değil mi? 1.4 turboyu 1.7 ile çarpınca 2.38 ediyor. 2.0 atmosferikler baya avantajlı bu konuda.

    1. Bence de 1.7 biraz abartı bir katsayı. Örneğin 120HP’lik 1.4 turbo Fiat Punto’yu 1600 – 2800 kategorisine aldılar. Ama gelen araçların genellikle sağında solunda oynamalar vardır, o sebeple turbolularda yazılım kesin vardır mantığında yaklaşıyor olabiliriler. Hatta bazı arkadaşlar o kadar çok ciddiye almış ki konuyu, arabanın arka koltuğunu veya yan koltuğunu söküp de gelmişler, sırf ağırlık azalsın diye.

      1. Sonraki organizasyon için bir bilgi verildi mi? İkincisi ne zaman düzenlenir, bir takvim vs yok dimi?

        1. Takvim yok, ama sezonun ilk Time trial’ı dediler, yani devamı gelcek gibi. Ülkü yarış pistinin organisazyonlarını takip için en iyi yöntem, facebook’tan sayfalarını beğenmek, oradan baya bir etkinlik yayınlıyorlar. Kendi siteleri de var ama orayı pek güncellemiyorlar.

    1. Yorum için sağolasın. Ah bir de And Hoca hazır izmirdeyken onunla beraber civic’in testini yapsam süper olacak. Aynı arabanın takipçi testi + takipçinin pist testi + takipçi + usta’nın birlite testi şeklinde efsane bir üçleme orataya çıkartmak isterim.

  3. Devamlı yorum, seyredeceklere iyi ama size kötü olmuş 🙂 Limitlere daha da yaklaşmaktan ve anın tadını çıkarmaktan biraz geri kalmışsınız bizler için.

    Maliyet ne oldu peki? İstanbul Park’a göre daha iyi olsa gerek.

    1. Etkinlik tek seans katılımı 75TL. yaklaşık 20-30TL’lik de benzin gitti (toplam 15km pistte yol yaptım, 18L/100km tüketim gösterdi yol bilgisayarında). Yani lastik ve frenleri bozmadan çıkarsan maliyet 100TL.

      1. Bedava resmen. Üstelik süre de ölçüyorlar. İstanbul park’ta 1 seans + transponder 400 TL ediyor.

  4. suzuki super carry gibi pikap türü pist günlerine katılabilirmi bilgisi olan beni aydınlatsın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu