Haberler

Oğlunun hayalleri ellerinde canlandı




Tasarımını ilk olarak bir kazada hayatını kaybeden Kaan Onuk’un yaptığı Sazan ismindeki otomobil, babası Dr. Ekber Onuk tarafından Tuzla’daki tersanede geliştirilerek seri üretime geçiyor.

7 farklı ülkenin deniz kuvvetlerinde görev yapan ve bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kaan Onuk’un bir hayali vardı. Sazan ismindeki ve tasarımı tamamen kendisine ait olan otomobilin seri üretime geçmesini hayal eden Onuk’un babası Dr. Ekber Onuk, oğlunun hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere.

Tamamı fiberglas gövdeye sahip ilk 4 kapılı sedan otomobil olarak Türkiye tarihine geçen Anadol’un da tasarım ekibinde görev alan Dr. Ekber Onuk, Türkiye dışında Gürcistan, Malezya, Pakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Mısır gibi ülkelerde toplamda 126 tane Kaan sınıfı hücumbot üretebilmeyi başarmış. Oğlunun hayalini gerçekleştirmeye çok az kaldığını söyleyen Onuk, aracın seri üretime geçebilmesi için eski çalışanı olduğu Ford’la bir anlaşma yapmış.

sazan1

Kaan Onuk, Sazan’ın ilk çizimlerini 1994 yılında yapmış. 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Onuk’un ardından babası Ekber Onuk, yarım kalan çalışmaları sürdürmeye devam etmiş. Arkadaşları Eralp Noyan ve Gökhan Akış ile son olarak 2009 yılında Sazan’ı ortaya çıkartan ekip, Onuk Tersanesi’nde üretilen ilk otomobil oldu.

sazan2

Sazan adı altında E 56 ve LM modellerini üreten ekip, S 56 modelini geliştirmeye devam etmiş ve bu yılın Mayıs ayında tamamlamış. Ford’la anlaşan Onuk, S 56’ya Ford tarafından motor takılarak Türkiye ve ABD pazarında satışa sunulacağını belirtti. 1600 cc’lik Ford Ecobust motoru ile Türkiye’de ve 255 beygir gücünde 2252 CC’lik motoruyla ABD’de üretilmesine karar verilen S 56’nın Türkiye’deki modeli 30, ABD’deki modeli için 20 tane üretileceğini açıkladı.

s56Kaynak: webtekno

 

 

 

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. motoru br ara nissan gtr motoruydu, şu anda ne kullanıyorlar bilmiyorum, gövdesini kendileri üretiyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu