Haberler

Üstsüz SV yakalandı




Aventador Superveloce modelinin üstü açık versiyonu, üreticinin evinde yani Sant’Agata Bolognese’de kamuflajsız bir şekilde test edilirken görüntülendi.

Birkaç hafta önce internette dolaşmaya başlayan Aventador SV Roadster modellemeleri, Lamborghini’den değil otomobil fotoğrafçısı Jordan Shiraki’den gelmişti. Bu spekülasyonlardan sonra otomobilin yollarda kamuflajsız halde görüntülenmesi de yakın zamanda resmi olarak tanıtılacağı yönünde tahminler doğuruyor. Standart SV ile aralarındaki temel fark, Roadster’ın çıkarılabilir karbon fiber tavanı. Bu tavanın ağırlığı söylentilere göre yalnızca 5.8 kilogram. Coupe’ye göre 49.8 kilogram daha ağır olacak Roadster’ın performansı bu ağırlık farkına rağmen Coupe ile aynı olacak. 750 HP güç ve 690 Nm torka sahip 6.5 litrelik V12, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri ISR şanzıman değişikliğe uğramadan Roadster’da da kullanılacak.

Aventador SV Coupe, yalnızca 600 ünite ile sınırlıydı ve Roadster’ın da en az bu kadar özel bir model olması bekleniyor. Aventador SV Roadster, doğal olarak 327.190 Euro’luk Avrupa fiyatına sahip Coupe’den daha pahalı olacak. Bu uçuk fiyata rağmen Lamborghini, otomobili tanıttıktan sonraki 3 ay içerisinde 600 aracın tamamını satmıştı. Bu nedenle Lamborghini, Roadster’ın satışında da bir problem yaşamayacak gibi gözüküyor.

Otomobilin tanıtılması ile ilgili beklentiler ise Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi tanıtım, Ağustos ayı içinde de bir online tanıtım olması yönünde.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu