GalerilerHaberler

Super Sport’a doyacaksınız!




26 Temmuz Pazar günü İstanbul’dan bu güzel organizasyon için yola çıktık. Bursa ve Ankara’dan da gelen katılımcılar ile beraber yola koyulduk. Birbirinden özel yaklaşık 20 arabanın olduğu bu maceranın görüntüleri sizi bekliyor.

Bunlar kesmediyse üzülmeyin, video yolda!

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. Corvetteler de girebilir o kategoriye tam bilmiyorum fakat geri kalan arabalar kesinlikle değil arada golf falan geldi ona güldüm baya 😀 20 tane olmasa da bi 8 10 tane güzel araba var yine de izlemelik, bekliyoruz videoyu.

    2. Chevrolet, Corvette’i pazarlarken hep ulaşılabilir supersport sloganını kullanmıştır. Atıyorum, eşlenik ferrari 300K$ iken, corvette 100K$’dır diye hep ucuzluklarını iyi bir şey olarak göstermeye çalışmıştır. Gerçi artık C7 ile birlikte o eski ucuzlukları pek kalmadı ama C4, C5 ve C6’da durum hep böyleydi. Bu açıdan tüm corvette’ler bence de supersport’tur.

    3. supercar veya supersport olmanın belli bir kriteri olmadığı için her spor araca supersport denebilir o zaman. Kriteri ne bunun 400 beygir üstü her coupe ye supersport mu diyeceğiz. 458 supersport tur bana göre çünkü yolda ki herhangi bir araçtan her yönden farklıdır. Fr aktarımlı bu tarz araçlar berlinetta vs de dahil olsa olsa gt sport kategorisine girebilir.

    4. Arkadaş doğru söylüyor.Corvette Super Sport değil GT sınıfı bir araçtır.Ayrıca “Bu işin kriteri yok.” diyen arkadaş altta ki yazıyı okusun.Bence GTR-Corvette gibi tüm araçları Super Sport sanan arkadaşlar bakabilir.Bu konular hakkında bilgilendirici yazılar yazan bir kişiden alıntıdır.

      “SS sınıfının kanun halini almış olguları monokok şasi (ince saç yapı veya Carbon Fiber/fiber gövde), arkadan motor (ortadan, rear-mid.), arkadan çekiş (gidişat ile beraber bugün AwD ürünlerde katıldı), hafif ve özel alaşım motor (eskiden genellikle atmosferik bugün ise Charge’lı seçenekler çoğunlukta) ve yine bugün gelinen nokta ile özel güvenlik kafesi, aerodinamik yetkinlik gibi daha da uzatılabilecek sabitleridir. Sport sınıfları ise bunların çoğunu karşılayamadığından bu sınıf doğmuştur. Exotic ifadeleri ile aynı şeyleri belirtir geçmişte SS ürünleri pist ağırlıklı ve konfor, elektronik seçenekleri geri planda olduğundan zamanla böyle bir ifade biçimi, kanunu oluşmuş durumdadır. HyperCar ise kullanılmakla birlikte resmileşmemiş Mclaren F1, Agera R, Veyron gibi araçları ifade etmek için kullanılabilir. SS sınıfı tamamen pist performansı öncelikli olarak tasarlanan ürünler ailesidir.”

      Bunun üzerie çok daha detaylı paylaşımlar var eve geçine kaynaklarıyla paylaşırım.

      1. Gorod 🙂
        başlıktan mütevellit gereksiz bir tartışmaya girmişsiniz [bence] 🙂
        Baştan söyleyeyim o makinelerin içerisinde sizin (kafanızda ki yada beğeni listenizde ki) super sportlarınızı gömecek hatta süper bi car abi bu denebilecekler var. Yani bilinmiyorsa üzerine münakaşaya girmemek daha doğru, güzel olur dh de çok olanı hani.:) Bu tip toplaşmalar, paylaşımlar çok fazla olmuyor malum bu ülkede sevip, takip etmek yeterlidir.
        Alıntıdan mütevellit birkaç kelam edelim o zaman; Vette, GT category bir araç değildir GT sınıfını oluşturan başka populer gereklilik ve tercihler var artık yani FML front motor layout yapı da olması salt gt’liği getirmez. Vette’nin catalog sınıfı Sport Coupe’dir o Porsche’nin aynen olduğu gibi. Bunlara SS denilir mi tabi ki denilir niye olmasın. Production planıyla olmasa da sonuç odaklı bakışla C6/ZO6 ‘ya dense çok da absürt görmezdim. Sadece SC yani SuperCar veya HyperCar denilemez. Sport<SS<SC<HC diziliminde bugün çıktığı şekilde en sık kullanılmayan tabir, sınıf neredeyse super sport o yüzden tartışmaya değmez. Ucuz harika bir sport coupe deyin geçin 🙂
        Tabir lazım ise asıl o makineleri yürür, ileri de tutan adam Super Machine Professional Man Volkan abiyi anmak lazım gelir.
        Unutmadan da orada doğum günü kutlanmış olan old vette crazy man kardeşimizi anmadan geçmeyelim. 🙂
        Güzel toplanmışsınız…. Daha nicelerine, nice yıllara inş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu