Haberler

Niyet ettim M5’i tokatlamaya




RM Desing’ ın ellerinde canlanan yeni nesil Mercedes-Benz E63 S AMG karşımızda.

Zaten bir çok defa casus kameralara takılan modelin Daimler’in yaptığı taktiksel açıklamalara göre E serisinin tamamen revizyonuyla beraberinde geçilecek olan W213 kodlu kasayla birlikte 2017′ de görücüye çıkması beklenirken, karşımızda olan tasarım canavarın kardeşlerini beklemeyeceğini gösteriyor.

Dış tasarımını tarif etmek gerekirse, büyük bir C63 le küçük bir S63 arasında tabirini kullandığımızda kafanızda birşeyler oluşmuştur. Bundan yola çıkacak olursak bu modelin yeni neslini hayal etmek pek de zor olmayacağa benziyor.

Kaputun altı ise tamamen rakibine özel olarak revize edilmiş. C63′ ten ödünç aldığı 4 litrelik twin turbo V8 ünite yeniden revize edilerek 510 beygir ve 700 Nm güç elde edilmiş. Rakibine emin olarak silahını çeken E63 S AMG, güç değerleri olarak (F10) M5′ den bir tık aşağıda.

Hali hazırda arkadan itişli olarak sunulması aşikar olan model geçtiğimiz günlerde AMG patronu Tobias Maers’ in E63 için bir AWD sistemi (4MATIC) geliştirdiklerinin müjdesi üzerine bekleyenlerini şüpheye düşürdü. AWD’ nin kesinliği halen gizemini korurken model yavaş yavaş aydınlanmaya devam ediyor.

e63s4

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ee zaten suan ki E 63 AMG S modeli M5 i tokatliyo gerek yok ugrasmalarina E 63 AMG S in 0-100 ü 3.6 sn M5 in 0-100 ü 4.3 sn

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu