Haberler

Rekor yuvası yeniden açılıyor




Hatırlayacağınız üzere bu yılın başlarında VLN Endurance şampiyonası sırasında gerçekleşen vahim kazanın ardından, Nürburgring yönetimi  hayranların pekte hoşuna gitmeyen kararlar almıştı. Hoş olmayan fakat pist güvenliğini sağlamak amacı ile getirilen bu kısıtlamalar en çok da pistin limitlerini sonuna kadar zorlayan otomobil üreticilerinin rekor zamanlarını etkilemişti. Yasaklar ile birlikte rekor denemesi için sırada bekleyen spor otomobil listesi uzarken iyi haber sonunda geldi.

Nürburgring yönetimi pistin fiziksel yapısında yapılacak olan iyileştirmelerin ardından rekor denemelerine getirilen yasağı ve pistin belirli yerlerinde uygulanan hız limitlerini kaldıracak. Pistte yapılacak 16 temel değişikliğin listesi yayınlanırken detaylı bilgiler henüz mevcut değil.

CEO Carsten Schumacher ünlü zıplama noktası Quiddelbacher Hohe ve ikili sağ viraj kombinasyonu olan Flugplatz’ın Kasım 2015 ve Mart 2016 tarihleri arasında büyük oranda değiştirileceğini açıkladı.

Değişikliklerin kapsamında ise geçmişte diğer pistlerin başına gelen virajların yeniden şekillendirilmesi çok şükür söz konusu değil. İyileştirmeler sırasında sadece bu bölgelerde senelerdir zorlu bir hizmet sürecinden geçen asfaltın katlanması sonucu oluşan ve otomobillerin dengesini bozan tümsekler yok edilerek güvenlik artırılacak. Toplamda yapılacak olan 500 metre asfalt yenilemesin yanı sıra pistin seyirciler için tehlikeli noktalarına daha büyük bariyerler ve çitler yerleştirilecek.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu