Haberler

Toyota’dan Yalçın abi tekniği




Toyota yeni Auris reklamında kiralanmış bir aktörü ve yalan makinesini bir araya getiriyor. Peki Toyota bunu neden yapıyor. Açıklaması basit, hiçbir müşteri televizyondaki bir oyuncuya otomobilin sürüş keyfi yada konforu gibi nesnel olmayan özelliklerinden bahsederken inanmaz. Sonuçta karşınızda hayatını senaryolardaki karakterleri yaşamaya adamış bir insan vardır. Toyota ise gerçek (pekte öyle gözükmüyor) olduğunu iddia ettiği yalan makinesi ile oyuncunun aslında rol yapmadığını kanıtlama çalışıyor.

Peki Toyota için Auris Hybrid’in sürüş özelliklerinin size keyif vereceğine ikna etmek için bu kadar çalışmasının arkasındaki plan ne? Her ne kadar ülkemizde vergi indirimlerinden faydalanamayan hibrit ve elektirkli otomobillere fiyatlarından dolayı ilgi az olsa bile Batı Avrupa’daki Auris satışlarının yarısından fazlasını hibrit modeller oluşturuyor. Durum böyle olunca Auris Hybrid’in satış adetleri Toyota için oldukça büyük bir önem taşıyor.

Sunduğu sürüş keyfi vaadinin yanı sıra Auris Hybrid 1.8 litrelik 136 Hp gücündeki benzinli motoru ile 100 km’de ortalama 3.5 litrelik yakıt tüketimini tutturacağını vaat ediyor.

Dış görünüş açısından da yeni Avensis ile benzerlikler gösteren Auris yenilenen ön ızgarası, farları ve ön tamponu ile dikkat çekiyor.

https://youtu.be/KzrWOrc4WBM

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu