Haberler

Superb Greenline bir depoyla 1780 km gidiyor




Skoda, Eylül ortalarında IAA sırasında dünya lansmanını yapacak olduğu Superb Greenline modelini gözler önüne serdi.

1.6 litrelik revize edilmiş TDI motora sahip olan araç 120 beygir güce ve 100km’de ortalama 3.7 litrelik (hatchback versiyonda) şaşırtan bir yakıt tüketimine sahip. Bunun doğrultusunda yapılan hesaplamalarla yeni Superb Greenline bir depo yakıtla 1780 km yol katedebilecek.

6 ileri manuel şanzımanı bünyesinde bulunduran Greenline, standart bir Superb’e ek olarak geliştirilmiş bir start-stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemine sahip.

Bu tüketimin sadece donanımlarla elde edilemeyeceği bilindiği üzre açıklamaların devamında Skoda, modelin uzun vites oranlarına ve aerodinamik açıdan modifiye edilmiş gövde ve şasi geometrisine sahip olduğunu belirtmiş.

Aerodinamik modifiye derken hafife alınmamalı çünkü yapılan geliştirmeler sonucu modelin sürtünme katsayısı hatchback versiyonda 0.263, estate versiyonda 0.275’e indirgenmiş.

En kuvvetli silahları olarak ise modelin yeni geliştirdikleri SCR (Selective Catalytic Reduction/Seçici Katalitik İndirgeme) sistemine sahip olduğu açıklamaya eklenmiş.

Son olarak yeni Superb Greenline’ın Active, Ambition ve Style donanım seviyelerinde satılacağını belirtelim.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu