FeaturedHaberler

2016 Renault Megane




Tamamiyle yenilenmiş Renault Megane tüm ihtişamı ile duyuruldu.

2015 Frankfurt Motor Şov’unda görücüye çıkması planlanan yeni Megane’ın fotoğrafları bizlere yeni Megane’ın son haline yakından bakma imkanı tanıdı.

C şeklinde led gündüz farı sunan yeni Megane gördüğünüz üzere Talisman’den fazlasıyla etkilenmiş. Daha sportif tampon ve büyütülmüş Renault logosu da göze çarpan detaylar arasında. Arkaya doğru baktığımızda ise oldukça şık led arka far grubu dikkatimizi çekerken, tavan spoyleri de bu şıklığı tamamlayan başlıca unsurlardan birisi.

C sütununda Clio’yu andıran model, şu anda satışta bulunan modele göre oldukça sportif ve kaslı duruyor. Gördüğümüz üzere araç GT detayları ile süslenmiş haliyle; çift çıkış egzoz, sportif arka difüzör, GT logosu ve ön tamponda yer alan sportif hava girişi gibi detaylara sahip.

Fotoğraflarda görüntülenen iç mekana gelecek olursak, muhtemelen sadece GT versiyonda göreceğimiz spor koltuklar, Talisman ve Espace’de de olduğu gibi konsolda büyük bir dokunmatik ekran, otomatik vites, elektronik el freni, direksiyon arkası kulakçıklar ve çift bölgeli iklim kontrollü klima göze çarpan detaylardan sadece bir kaçı.

İddialara göre yeni Megane şu motorlar ile sunulacak:

  • 0.9 Tce 90bhp 135nm manuel 6
  • 1.2 Tce 130bhp 205nm EDC6 (manuel 6)
  • 1.6 Tce 150bhp manuel 6
  • 1.6 Tce 200bhp 260nm EDC7(Megane GT)
  • 1.8 Tce 280bhp (Megane RS)
  • 1.5 Dci 95bhp 245nm manuel 6
  • 1.5 Dci 110bhp 260nm manuel 6
  • 1.6 Dci 130bhp 320nm manuel 6
  • 1.6 Dci 160bhp 380nm EDC6

Kesin bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Takipte kalın.

https://www.youtube.com/watch?v=ocUv9fJwGMc

aesert

Çocukluğunu halı üstüne kurduğu hayali pistlerde geçiren bir otomobil tutkunu. 1994 doğumlu. Muhasebe ve Finansal Yönetim öğrencisi.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. İç dış tasarım tek kelimeyle “olmuş”. Beklendiği gibi “küçük Talisman” olarak geldi, sürpriz yok… Fakat şu ekranın tasarımı, altındaki “krom görünümlü” butonlar Talisman’dan sonra yine gözüme battı.
    Renault Symbol gibi 2. sınıf ürünler nedeniyle kalite algısı düşük bir marka olsa da, aslında oldukça kaliteli ve sorunsuz araçlar üretiyor. Sorunsuzluk konusunda Alman kuruluşlarının istatistikleri de bu fikri destekliyor. Bu araç da rekabetçi bir fiyatla gelirse çok başarılı olacaktır.
    SW tasarımını merakla bekliyorum.

  2. Ekleme; iç mekanda ciddi kalite artışı var. Mevcut Megane sınıf standardında iç mekan kalitesi sunuyordu ama sanırım bu versiyon iç mekan kalitesiyle sınıf liderliğine oynayacak. Özellikle konsolun alt kısmı, kol dayama ve önündeki bölüm C segmentinden çok D segmenti kalitesinde görünüyor. Tabii fotoğraflar yanıltıcı olabilir.

  3. Hele şükür geldi ancak göstergedeki tema değişiyodur büyük ihtimal ama nfs den alınmış gibi duruyo ama harbi güzel olmuş.

  4. Biri Renault Megane durdursun….
    Bu tasarım, bu yenilik, tasarruflu Benzinli Motorlar sunarsa…
    1.2 Edc 120 hp gibi iddalı bir motor kullanırlarsa üstüne çikolata parçacıkları olarak tadından yenmez
    Anahtarsız giriş falan saymıyorum bile….
    İç malzeme kaletisi bittim

    1. 308 çok saçma bir araba…
      Her şeyi 9 inç bir ultra tapletten yapmak kadar yorucu bir işlem yok…
      Kıskanılmasın Reanult bile bu araçı yaptığında inanamıyordur… 🙂

  5. Önceden yaptıkları iddialı ama riskli tasarımlardan vazgeçip, Laurens van den Acker’in gelişiyle Renault tasarım işini çözdü. Motor-şanzıman ikilisinde de gayet başarılılar. Eğer iç mekan malzeme kalitesi ve genel kalite hissi fotoğraflardaki gibi olursa çok canlar yakar yeni Megane

  6. Bir avrupa megane 3 kullanıcısı olarak yerli ithal arasındaki farkları bilirken, eğer bu kasada yerli üretime geçerse nerelerinden ne çalacaklar ne hale getirecekler çok merak ediyorum 🙂

  7. Harika görünüyor fakat bu tarz tanıtım resimlerinde arabanın en dolu iç ve dış tasarımlarını koyuyorlar, orta donanım bir Megane bu görünümde olmaz sanırım. Fiyatları Megane’ın hep iyiydi umarım yeni kasada da uygun kalır.

  8. Fotoğraflar çok iyi , çok güzel , insana bir ayrı his veriyor ama…. Şu Fotoğrafta ki gibi bir versiyonun fiyatı 77 bin tl başlaya bilir…
    Anahtarsız giriş ve çalıştırmadan tutunda sunroof bilmem ne bilmem ne gibi opsiyonlar ile 77 bin tl bulur
    GT sersiyle satılırsa Normal versiyonda o ekranı göremezsiniz…
    Araçın yapıysla ihtibaren çok güzel dış tasarım yan çizgiler gayet güzel
    Bir ffocus bir auris , i30 çok güzel golf 7 , audi a3, volvo v40 gibi araçların içinde imaj arasında kaybolmaz

  9. kokpit çok boş, direksiyon golf gti a benzetilmeye çalışılmış ama iyi durmamış. Yandan ve önden güncel clio’ya benzettim bir an. Genel olarak Renault’u sevmem ama cidden objektif olarak bakmaya çalışınca, yok yine sevemedim, beğenemedim. Motor vs. ile yarışabilir belki ama genel kalite olarak astra, focus, golf üçlüsüyle yarışabileceğini düşünmüyorum. Dışardan bakınca klasik fazla cicili bicili bir fransız. Çizgisini koruması iyi ya da kötü şekilde güzel. Sevenleri için şaşırtmamıştır.

  10. Şöyle bir yorumlara baktımda renault düşmanları yine iş başında sanarsın hepsi insignia kullanıyor baksan şahini bile yoktur yeni megane beğenmiyorlar 🙂
    Olmuş gayet güzelde olmuş bir önceki kasada gayet başarılı ve kaliteliydi (yerli üretimlerden bahsetmiyorum) bu kasa da resimlerde kendini belli ediyor canlı canlı görsek bir an önce.

  11. Mercedes A serisine benzettim ben de. Ama genel olarak beğendim diyebilirim. Sınıfında daha güçlü bir alternatif oluşturacağı kesin.

  12. tasarımı hoşuma gitti ve bu fotoları görünce megane rs için iyice heyecanlanmaya başladım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu