Haberler

Otomatik vitesli Dacia’lar geliyor




Dacia, 15 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere açacak Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) için planlarını açıkladı.

Listenin en başında herkesin, özellikle ülkemiz tüketicilerinin merakla beklediği haber var. Romanyalı şirket sonunda otomatik şanzımanlı modellerini piyasaya sürüyor. Easy-R adı verilen otomatikleştirilmiş manuel şanzıman; Logan, Logan MCV, Sandero ve Sandero Stepway modellerinde sunulacak. 90 PS (66 kW) maksimum güce ve 140 Nm (103 lb-ft) maksimum torka sahip TCe90 benzinli motor ile kombine olarak satılacak bu motor şanzıman ikilisi 100 km’de ortalama 4.9 litre yakıta ihtiyaç duyacak.

Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı kısaca anlatmamız gerekirse, sürücünün debriyaja basıp, vites değiştirip, debriyajı bırakmasını bilgisayar kontrollü elektromekanik aktüatörler simüle ediyor. Drive ve Manual isimli iki farklı modu bulunan Easy-R şanzıman, farklı modlarda farklı devir aralıkları sunuyor.

Dacia ayrıca artık tüm motor seçeneklerinin start-stop ve fren enerjisi geri dönüşüm sistemlerine sahip olduğunun ve Euro 6 standartlarına uygun olduğunun altını çiziyor.

Ayrıca Frankfurt’ta yeni Duster Edition 2016 görücüye çıkacak. “Altay Yeşili” dış rengi ve parlak siyah 16 inçlik alaşım jantlara sahip bu özel versiyon, iç mekanda iki farklı trim opsiyonu sunacak. Giriş seviyesinde Silikon siyahı döşeme sunulacakken, yüksek donanımlarda Féderer gri ve siyah karışımı döşeme bulunacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu