FeaturedHaberler

İşte yeni Hyundai Elantra




Hyundai, yepyeni Elantra (Kore’de Avante) modelinin ilk detaylarını yayınladı.

Güncel modele kıyasla daha farklı bir tasarım anlayışına sahip yeni kompakt sedan, 20 mm daha uzun (4570 mm), 25 mm daha geniş (1800 mm) ve 5 mm daha uzun (1440 mm). Dingil mesafesi ise 2700 mm’de sabit kalmış. Ön görünümü tamamiyle etkisi altına alan büyük altıgen ızgara krom detaylarla süslenmiş. LED gündüz aydınlatmasına sahip ön farlar ise ilk bakışta akla Jaguar XE‘yi getiriyor.

Yan profilden tanıdık hissettiren model, hafif eğimli bir tavan çizgisine ve yeni alaşım jant tasarımlarına sahip. Düşük donanımlarda gövde rengi kapı kolları sunulacakken, yüksek versiyonlarda krom kaplama kapı kollarına yer verilecek. Arkaya doğru ilerlediğimizde, stop lambalarının eski modeldekilerden çok farklı olmadığını görüyoruz. Yalnızca genişlikleri biraz daha azaltılmış ve yan tarafa eskisi kadar taşmıyorlar.

İç mekanın resmi fotoğrafları henüz yayınlanmasa da, son yayınlanan casus fotoğraflarda kabin tasarımını açıkça görebiliyoruz. Diğer Hyundai modellerinden alışık olduğumuz kabin tasarımının sürdürüldüğü aracın, üzerinde bol bol düğme bulunan yeni bir üç kollu direksiyona, alüminyum pedallara ve 8 hoparlörlü JBL ses sistemi ile birlikte görev yapan 8 inç büyüklüğündeki bilgi/eğlence sistemine sahip olması dikkat çekiyor. Ayrıca 7 ileri DCT şanzıman da göze çarpanlar arasında.

2016-hyundai-elantra-avante-tanıtım-yeni-sedan-motor-fiyat-benzinli-dizel-lpg-otomatik (3)

Motor seçeneklerine geçtiğimizde, Kore’de satılacak Avante isimli modelin dizel tarafında yalnızca 136 PS güç üreten 1.6 litrelik turbo destekli motora sahip olduğunu görüyoruz. Benzinli tarafında liste LPG uyumlu 120 PS’lik 1.6 litrelik üniteyle açılıyor. 132 PS güce sahip 1.6 litre ve 149 PS güce sahip 2.0 litre üniteler ise listenin devamında yer alıyor. Benzinli seçeneklerin tamamı atmosferik. Tüm motorlar 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.

Modelin sürtünme katsayısını 0.27 Cd’ye kadar düşürdüklerini belirten Hyundai, 7 hava yastığına sahip yeni Elantra’nın akıllı hız sabitleyici, akıllı uzun huzmeli far asistanı ve şerit değiştirme uyarısı gibi aktif sürüş ve güvenlik destek sistemlerine sahip olduğunu belirtti.

Hyundai’nin fotoğraflarda görünenden çok farklı görünmeyecek uluslararası versiyon Elantra’nın tanıtımını gelecek günlerde yapması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=TM_sHDe4AZI

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. önceki modelin kaputu biraz kısa gibiydi diğer yerlerine göre orantısız duruyordu bunda uzatılmış daha heybetli duruyor bence.ayrıca farları jaguar xe ye benziyor.

  2. korelilerin her çiçekten bal alırım felsefesi devam ediyor. hyundai i 20 gibi daldan dala konmuşlar gene.. iç tasarım seat leon ,dış tasarım ford mondeo.. hatta şaşı bakınca tesla ..kimin neyi hoşlarına gitmişse almışlar. tamam güzel satıyorlar ama ruhları yok. özgünlüğü yok. ama tebrik etmek lazım yerli otomobil yapma girişimleri bizden sonra başlamış.şimdi geldikleri noktaya bir bakın.

  3. Ön taraftan bakınca hyundai’ye benzetmişler. Herkes birşeylere benzetmiş bende eksik kalmayım dedim. Nedir bu hyundai haberi görünce yok şundan çalmış bundan kopyalamış muhabbeti ?

  4. Araçların hep en dolu ve dizellerini test ediyorsunuz. 1.6 mpi düz vites testinide yapmalısınız. diğer model araçlar içinde mesela megane veya cerato gibi.. birazda parayı kolay kazanamayan kesimlerin ulaşabileceği sıfır km araç testi yapsanız memnun oluruz. 1.6 Motor + düz vites karakteristikleri performans doyuruculuğu hep soru işareti oluyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu