Haberler

Ecoboost’lu Shelby özel olmak istiyor




Shelby American, Ecoboost’lu Mustang için bir dizi modifikasyonu gözler önüne serdi.

İlk başta Goodwood Revival 2015 için hazırlandığı sanılan otomobil, aslını geçtiğimiz günlerde belli etti. Bir dizi güncellemeyi bünyesinde bulunduran model kozmetik değişiklikleri Ecoboost’la birleştirerek yeni bir varyasyon yaratmış.

Karbon detayların fazlasıyla kullanıldığı modelde bulunan ön lip, ızgaralar ve marşpiyeller, kaputla birleşince dikkatler bu bütünlüğün üzerine yoğunlaşmış. Fakat biraz daha detaylı bakıldığında karbon dokunuşlardan body kitin ve spoyler’in de nasibini almış olduğunu görmek mümkün.

20 inçlik Venice WELD markasının ürünü olan jantlar, Michelin Pilot Street’lerle birleşerek dıştaki dokunuşları sonlandırmış.

İç kısma geçildiğinde değişikliklerin dıştakiler kadar nitelikli olmadığını görmek mümkün ancak yeni dokunuşların araca özel bir hava kattığı da kesin. Şüphesiz Shelby işlemeli koltuklar ve paspaslar, ışıklı kapı eşikleriyle birlikte içerideki premium havayı yükseltiyor.

Kaputun altında ise yeni emisyon normlarına optimize edilmiş 4 silindirli bir motor duruyor. Buna bağlı olarak ECU sistemini de güncelleyen Shelby, 2.3 litrelik bu Ecoboost motorun yanında modele ekstra olarak spor egzoz sistemini eklemiş.

Sıra güç değerlerine geldiğinde ise önemli bir başlık altında belirtmeliyiz ki 91 oktan benzinle yapılan testler sonucu bu ünite 335 beygirlik bir değere sahip. Fakat 95 oktanla bu değerin değişip değişmeyeceği belirtilmemiş.

Model aynı zamanda ”daha yüksek yol tutuş” için Ford Performance tarafından yapılan paketle de kombine edilebiliyor. Tüm bu modifikasyonların elbette bir bedeli var. 23.995 $’lık etikete sahip olan bu tuning işlemi, tabiki de baz Shelby Ecoboost ücretini fiyatın haricinde tutuyor.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu