Haberler

Lamborghini Huracan Spyder örtüsünü kaldırdı




Uzun süren bekleyişin ardından Lamborghini, Huracan Spyder modelini Frankfurt Otomobil Fuarı’na (IAA) saatler kala tanıttı.

Beklendiği üzere coupe ile Spyder’ın arasındaki tek gözle görülebilir fark, yerini elektrohidrolik soft top’a bırakan metal tavan. 50 km/h’ye (31 mph) kadar hızlarda 17 saniyede açılıp kapanabilen bu tavan aracın orta konsoluna yerleştirilen yeni bir buton ile kontrol ediliyor. Ayrıca, tavan açık ya da kapalı farketmeksizin arka cam açılıp kapanabiliyor. Kumaş tavan, siyah, kahverengi ya da kırmızı renk seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Spyder’a özel hava kanalları baş bölgesindeki türbülansı azaltarak, tavan açıkken konforu koruyor.

İtalyan üretici, eklediği iki yatay rüzgar koruyucusu ile yatay uzanan aerodinamik titreşimleri azaltmayı ve konforu arttırmayı amaçlamış. Bununla da yetinmeyerek motor bölgesindeki hava akışını optimize etmesi adına iki kanata yer verilmiş. Spyder’ın motor kaputu da bu aerodinamik yeniliklerden nasibini almış ve siyah hava girişlerine sahip basamaklı bir tasarıma kavuşmuş.

1.542 kg’lık ağırlığının %43’ü ön tekerleklere, %57’si arka tekerleklere binen Lamborghini Huracan Spyder, coupe kardeşinden tanıdığımız 5.2 litrelik atmosferik V10 motoru kullanarak 8.250 devirde 610 PS (449 kW) maksimum güce ve 6.500 devirde 560 Nm (413 lb-ft) maksimum torka ulaşıyor. Maksimum hızı 324 km/h (201 mph) olan modelin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanması yalnızca 3.4 saniye sürerken 0’dan 200 km/h (124 mph) hıza çıkması için gereken süre 10.2 saniye.

2016-lamborghini-huracan-spyder-yeni-tanıtım-cabrio-cabriolet-fiyat-teknik-özellik-özellikler-donanım-spesifications-specs (6)

Alıcısını ilgilendirmeyecek olsa da merak edenler için belirtelim, Huracan Spyder’ın 100 km’deki karma yakıt tüketimi düşük sayılabilecek bir değerle 12.3 litre (19.1 mpg US / 23 mpg UK). Bu değere yeni start/stop sistemi ve aktif silindir kapama sistemi sayesinde ulaşılmış. Standart olarak sunulan karbon seramik frenleriyle gücünü kolay bir şekilde dizginleyebilen aracın 380 mm’lik (ön) fren disklerine bağlı kaliperler istenilen her renk ile tercih edilebiliyor. Diğer donanımlar arasında LED farlar, 20 inçlik “Giano” alaşım jantlar ve 12.3 inçlik TFT gösterge paneli bulunuyor.

Gelecek ilkbaharda teslimatları başlayacak 2016 Lamborghini Huracan Spyder’ın Almanya satış başlangıç fiyatı vergiler hariç 186,450 €.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu