FeaturedSohbetVideolar

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus | Kadın Gözüyle




Aslı Şehirli’nin gözünden Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

55 Yorum

  1. Arabayı ben çok sevdim valla iyi tek eksiği o navigasyon sesi otobüs muavini gibi geldi ve son olarak broadway’in 1,4 atmosferik motorunun ruhu ve sesi yeter onun yanında bunlar tırışka. 🙂

  2. 2 videodan Tucson ile ilgili aklında ne kaldı desen yakıt tüketimi, şanzıman ısınması, şerit takip sistemi ve otomatik park sistemi derim 😀

  3. M5 kadın gözüyle beklercen Tucson geldi ilginç oldu. Dişi Panpa’yı aramızda görmekten çok memnunuz And’ın atladığı veya hiç bakmadığı noktalara değiniyor genelde ve toplamda (POV, Kadın Gözüyle ve asıl test) çok daha doyurucu bir sonuç ortaya çıkıyor.

  4. Uzun yolda 110-120 ile dahi bu araç 8 litre ortalamanın altına zor düşer gibi…

  5. yeni alınan şeyler yıkanır mı yaaa o yeni kokusu o kumaşın kokusu durcaak 😀 yıkandıktan sonra eskı gıbı oluur 😀

  6. Güzel bir çekim olmuş ikinizi de tebrik ediyorum,ama şunu belirtim canlı olarak nasıl bilmiyorum ama sinyal sesi biraz sinir bozucu bana göre.
    Evet yakıt bencede baya yüksek Aslının belirtiyi gibi

  7. Güzel bir test olmuş. Zorlama olmaktan uzak sempatik olmuş. Bunu yakalamak çok kolay bir şey değil.

    Neyse teknik olarak diyeceğim şu ki 1,6T tüm motorlar neden yakıtı içiyor. Opel’in Ford’un vs 1,6 turbo benzinli motorlarında hep bir fazla yakıt durumundan şikayet durum var. Ben 94 model Alfa 164 V6 2,0 Turbo 205hp kullanmıştım 2003-2006 yılları arası ve aklımda kalan 9-12 lt arası yakıtı olduğu ve tüketimden pek dert yanmazdım. 20-25 yıl önceki teknolojili motor, görece ağır bir kasa o kadar yakarken bu zamandaki 1,6 turbolar 170-180 hp civarı 10-15 litrelerde geziyor. Alfa’nın motoru mu çok iyiydi bu konuda yoksa bu motorlarda küçük hacimden yüksek güç için yanlış yapılan bir şeyler mi var?

    1. Alfa 164 v6 1500kg ve fab. verisi 11.9 l ,9l yakabilmek?
      Tucson full pack (awd-cam tavan vs) 1770 kg 12-15l arası normal aslında..

      1. Sizin dediğiniz fabrikanın verdiği şehir içi tüketim verisi.

        Şehir içi yakıt tüketimi 11.9 Lt/100 km
        Şehir dışı yakıt tüketimi 7.1 Lt/100 km
        Ortalama yakıt tüketimi 9.2 Lt/100 km

        Benim dediğim orta sakinlikte otoban kullanımı (ani hızlanma pek yapmadan 120 civarı sürüş) ve çok yoğun olmayan şehir trafiği karışımında 9 lt civarı kullanıyordum pompa hesabına göre. Biraz daha yoğun trafik yada gazlamada 12 lt ler. Terör modunda ise ucu açıktı. 19-20 lt çok rahat.
        Tucson konfigrasyunda yakıt bana da çok abartı gelmedi ama yukarıda demem o ki mesela opel ve ford 1,6T sedan/hb tüketiminden hep yaka silkiyor kullanıcıları. 25 yıl önceki teknoloji 2 litre 6 silindir motor ile aynı yakıyorlar? Belki kullanım kaynaklıdır ama herkes mi gazcı? Turbo makina sakin kullanırsan ekonombik olabilse de gazlarsan üst sınır yok.

  8. Bu araca sıvı lpg kit takarak 30-35 kuruş tüketimle kullanmak akıllıca olur.

      1. Konvensiyonel lpg dönüşümüne uyumsuzlar ama sıvılaştırılmış lpg dönüşüm yapılabiliyor gdi ve türevi motorlara herhalde aşırı beslemelisine de oluyordur. Fiyatı yüksek bir dönüşüm. 6000 tl diye duymuştum.

      1. Ben yapmam ama 0 aracı lpg ile kullanmak üzere alan bir kitle de yok değil.

  9. Yorumlara bakmak için aşağı doğru ilerlerken reklamları anlıyorumda haberi yapan arkadaşın öz geçmişi biraz gereksiz geliyor sanki:!

  10. test çok güzel olmuş gayet doğal ve eğlenceli ayrıca vw muhabbetide çok güzeldi 🙂

  11. araç olmuş yani olmuş bu. bir toyotacı olarak çok beğendim ne kadar hyundai ye önyargılarım olsada.

  12. Arkadaşlar birşey soracam: Hyundai kendi araçlarına LPG takıldığında garantiyi devre dışı bırakıyor mu? Veya kendi bünyesinde LPG uygulaması yapıyor mu garantiyi devre dışı bırakmadan? Daha önceki modellerinde böyle uygulamaları oldu mu?

    1. tucsonu denemeye gittiğimde bayi aracın lpg ye uyumlu oldugunu ancak lpg takılması durumunda garanti kapsamı dışına çıktıgını söylemişti, lpg takan kurum kendi garantisini verebilir demişlerdi.

      1. Kendileri el atsa bu işe güzel olurdu. Araç çok iyi, ancak 13- 14 litre telaffuzları insanı biranda soğutuyor araçtan. Yılda 10.000 km ye kadar alınır, ancak daha fazlası üzer insanı. Veya alıp 3 yıl filan binilip, sonra LPG ye geçmek lazım.

    2. Kardeş bizde adana noyanere gittik elantra yi teste sorduk boyle bişey imkansiz öncelikle tüp taktırdığınız firma garanti vermek zorunda dedi hic bir şekilde bizim verdiğimiz garanti iptal olmaz dedi ama arabaya gore degisiyormu onu bilmiyorum

  13. And’ın hatrına izledim.Aslı kim,nerden geldi,gerek var mı böyle şeylere;kafamda deli sorular 🙂 Ama bir yandan iyi daha fazla video çekilmiş oluyor,And’ın testi sunma stresi olmadan günlük konuşma diliyle araba hakkında görüşlerini dinlemek güzel.

  14. Zaten fakirim defactodan 10 liraya aldığım tişörtü yıkarsam zaten bir şeye benzemiyor 🙂 Bide giymeden yıkamak mııı amann tanrımmm 😀

  15. kadın gözlüğüyle serisi kış yaklaştığı için sona erdi arkadaşlar 🙂

  16. kadın gözüyle değişik, ince, hiç bir erkeğin anlayamayacağı, göremeyeceği yerleri bakın biz kadınlar görebiliyoruz diye kendini kasıyor. saçma sapan konulara giriyor.

  17. Aslı hanımın bmw nin hangi modelini kullandığını çok merak ediyorum. Söylenipte ben kaçırdıysam kusura bakmayın. “Performansı çok iyi, donanım gırtlak yok yok, kompakt kullanımı kolay” vb bir sürü güzellik saymak sonra “ama sonuçta hyundai!!! ” edasıyla burun kıvırmak hoş bir tavır değil. Otoparkın testlerini ölçüt kabul edip araba satın almak için otopark testlerinİ bekleyen insanlar var. Bu tavır yanıltıcı bence. Tam tersine ülkemizde yatırımı olan firmalara pozitif ayrımcılık bile yapılmalı. Bana Satış elemanı ya da firma temsilcisi yaftası yapıştırılacak belki ama söylemeden edemedim. 1.5 yıl ix35 (çok keyifli bir araçtı) kullanmak dışında hyundai ile hiçbir bağım yok.

    1. hatırladığım kadarı ile BMW X3 ü var.
      X3 Donanım olarak Tucson nun yanına yaklaşamıyor.
      bmw 210 Bin
      hyundai 110 Bin

      kadın gözüyle bakıyor ya; markalı olsun pahalı olsun gerisi önemli değil.
      kadınlarda Fayda / maliyet oranı olmaz.

  18. Volkan Haskö e öneri;

    dostum video etiketlerini kelime kelime yapma. cümle cümle yap. Çift kavrama, hyundai, Kadın Gözü, otomatik, panpalarsohbett, bu şekilde etiket olmaz.

    otomatik nedir ya..

      1. adsense den ayda X,xxx doları google amca babasının hayrına vermiyor. demek ki bir şeyler biliyoruz . :))

  19. Güzel bir de kadın gozuyle bakılması.Diğer sitelerde sizden sonra böyle b.r uygulamaya giriştiler sanırım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu