Haberler

Audi’nin Brezilya fabrikası faaliyete geçti




Audi, Brezilya’nın Curitiba şehrinde kurduğu yeni fabrikasında üretime başladığını duyurdu.

Pek çok fabrikası bulunan Volkswagen Grubu’nun yeni üyesi olan yüksek teknoloji ürünü bu fabrika, A3 Sedan 1.4 TFSI Flex modelinin üretileceği ilk tesis olacak. Alternatif yakıt sistemli araçların toplam satılan araç sayısının %90’ını oluşturduğu Brezilya’da, hem benzin hem de etanol ile çalışabilen Flex-Fuel sistemine sahip 1.4 lt’lik TFSI bu motor, Audi’nin C segmentinden daha büyük bir pay almasını sağlayacak.

Konuyla alakalı bir açıklama da yapan Audi Brezilya’nın CEO’su Jörg Hofmann, Brezilya’da kurdukları fabrika sayesinde A3 ve Q3 modellerini üretebileceklerini ifade ederken, satışa sunulacak otomobillerde Brezilyalı tüketicilerin isteklerine göre hareket edeceklerini belirtti.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Vicdansızlar Türkiye gibi bir cennet varken… Toyotaya, Hyundaiye, Hondaya sorun bizi 🙂

    1. Buradaki bir işçinin fiyatı orada yarı yarıya. Onun için tr ye gelmiyor firmalar. Avrupaya zaten gelmiyorlar. Varsa yoksa güney amerika uzak doğu asya.

    2. Bu fabrika Brezilya iç pazarı için açılmış bir fabrika belki biraz da Güney Amerika ülkelerine ihracat yapar o kadar. Zaten araç Flex motor yani şeker kamışından elde ettikleri Etanol ile çalışacak şekilde üretilmiş. Dünyanın en büyük şeker kamışı üreticisi olan Brezilya’da etanolün yakıt olarak kullanımı çok yaygın. Yani bu fabrika dünya pazarlarına üretim yapmayacak. Hatta BMW de Brezilya’da fabrika açacaktı belki de açmıştır. Zira çok büyük bir pazar ancak ithal araç satışı çok düşük ithalattaki inanılmaz vergilendirme yüzünden.

    1. Ama ordaki insanların yaşam standartları da düşük. Hırsızlık da oldukça fazla.

    2. Araba fiyatları Türkiye kadar yüksek Brezilya’da. Örn. Peugeto 208 1,5L benzinli motorlu giriş paketli araç 38-40.000, 308 1,6 benzinli giriş paketi 52.000 civarında satılıyor. Adamların vergi sistemi bizimkine rahmet okutur. Kaç ötv var fiyatların içinde.
      İthal araç fiyatları ise inanılmaz fiyatlara ulaşıyor. Siyasi terör yok ama soygun gasp suç oranı olarak terörün başka türlüsü var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu