Haberler

Hızın zarafetle buluşması: McLaren 650S Can-Am




McLaren, Cam-Am şampiyonasının 50. yılı şerefine hazırladığı 650S Can-Am modelini duyurdu.

1966 – 1987 yılları arasında düzenlenen şampiyonaya katıldığı 1967 yılından itibaren üst üste 5 yıl markalar şampiyonu olan McLaren için bu şampiyonanın ayrı bir önemi var. Çünkü markanın kurucusu Bruce McLaren, Can-Am şampiyonasında yarışırken bir kaza sonucu hayatını kaybetmiş. McLaren mühendisleri böylesine özel bir anlam yüklenen aracın tasarlanmasında titiz bir çalışma göstermiş.

Özel seride o yılların ruhunu taşıyan kırmızı-siyah renkler hakim olarak kullanılmış. Dış yüzeyinin pek çok yerinde karbon fiber malzemeden yararlanılan 650S Can-Am’da ön kanatçıklar, özel dörtlü egzoz sistemi, karbon-seramik fren diskleri, dövme alaşım jantlar, titanyum bijonlar ve Pirelli P Zero Corsa performans lastikleri de dış tasarım öğelerini tamamlıyor.

McLaren 650S Can-Am’ın kaputunun altında 3.8 litre hacminde çift turbolu ve 8 silindirli bir motor yatıyor. Bu motor 650 beygirlik (478 kW) bir güç üretirken 329 km’lik maksimum hıza olanak sağlıyor. Böylesine performanslı bir motorun 0’dan 100’e 3 saniyede çıktığını da not düşmek gerek.

Yalnızca 50 adet üretilecek bu özel seri küresel ölçekte satışa sunulacak. 255.850 pound’luk (Yaklaşık 1.150.000 TL) bir fiyat etiketiyle ön siparişe sunulan aracın teslimatı gelecek bahar aylarında gerçekleşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=z2h0jdjMEoU

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu