Haberler

GT86’ya kardeş geldi: Toyota S-FR




Toyota, giriş seviyesi spor araba pazarı için hazırladığı S-FR modeliyle ilgili bazı fotoğraflar ve bilgiler yayınladı.

Halihazırda spor araç pazarında GT86 modeli ile yer alan markanın bu segmentte daha kompakt ve uygun bir modeli olacak olan S-FR, yuvarlak ve sevimli tasarımıyla adeta bir kurbağayı andırıyor. Dört kişilik bir oturma kapasitesine sahip olan Toyota S-FR; 2.4 metre dingil mesafesine, 1.7 metre genişliğe ve 1.3 metre yüksekliğe sahip. Sadece 980 kg ağırlığındaki araç boyutlarıyla olduğu kadar hafifliği ile de oldukça minimal bir çizgiye sahip.

İç mekanda normal araçlardaki düğme karmaşasını kullanıcılarına yaşatmak istemeyen Toyota; klima kontrolleri, dörtlü flaşörler, USB portu ve start-stop düğmesi dışında bir düğmeye yer vermemiş. Marka bunun yerine araçtaki diğer fonksiyonların yönetimini direksiyondan kumandalı bir sisteme bırakmış ve gereksiz karmaşanın önüne geçmiş.

Toyota S-FR’ın kaputunun altında ise Corolla modelinden alınan 1.5 litre hacme ve 130 beygir (96 kW) güce sahip bir motor yatıyor. 148 Nm tork üreten bu motora 6 ileri Aisin manuel şanzıman eşlik ediyor. Bu ayın sonunda tanıtılması beklenen S-FR’ın 2016’da satışa sunulması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Uygun bir fiyatla gelirse hoş bir araca benziyor 980 kilo olması ve 130 hp çok fazla tehlikeye girmeden keyifle kullanılacak bir araç oluşturur gibi.

  2. Tasarımı biraz feminel olmuş ama fikir çok güzel
    Ama bana sanki sürüş otomobilinden ziyade elektrikli araba gibi geldi hani RWD smart gibi olucak sanki bomboş plastik radio var mı göremedim
    980kg 130hp RWD zaten müthiş bir eğlenecedir hadi bakalım 🙂
    Türkiye fiyatı 60-65i geçmezse satar (şuanki piyasaya göre)

  3. Bu tarz araçları görmek gerçekten güzel. kısa boy,küçük motor, düşük ağırlık… Teknik özellikleri de mx 5 e çok benziyor.sadece boyut olarak mx 5 bundan biraz daha uzun ve mx 5 te 2.0 litre motor seçeneği var ama rekabetçi bir fiyatı ve mx 5 kadar eğlenceli bir sürüşü olursa insanlar bu aracıda tercih edebilir.gayet mantıklı görünüyor…

  4. Aracin arka ceker olacagini varsayarsak (FR = front engine/rear drive) kagit ustunde her seyiyle cok cekici duruyor. Eski kasa miata basitligi yakalanmis. Fiyat olarak 1.5lt olmasi sayesinde 70-80k civarinda olacagini tahmin ediyorum. Muhtemelen yeni MX-5’den bi 10k ucuz olacaktir. Agirlik-boyut-guc oranlarina ragmen 4 kisilik olmasi ise ekstra guzel olmus. Gunluk olarak 2 kisilik arac kullaninca arka koltuklarin ne buyuk nimet oldugunu insan ancak anliyor. Es dost cok sikayetci oluyor 🙂 Keske cabrio modeli de yapilsa.

  5. ya biraz daha güçlü olsaydı tam yan makinesi olurdu fiyatı da ucuz olur vergiden dolayı ama o zaman da sriccoya dönerdi

  6. toyota sanırım şekil şemali düzgün bir vites kolu yapmamakta kararlı (:
    mükemmel işleyen şanzımanı az çok şık bir vites koluyla taçlandırmalarını bekliyorsun ama ne gezer.
    bir toyota kullanıcısı olarak dijital saati gözüm aramadı değil 🙂
    şaka bir yana son derece mantıklı ve güzel bir araç olmuş.

    1. Japonya’da MX-5 Miata’dan yaklaşık 10.000$ daha ucuz olacağı söyleniyor, bu da yaklaşık 16-17 bin dolara eşdeğer. Türkiye’de 70-75 bin liradan satılırsa kendine göre bir kitlesi olacaktır.

  7. Ağırlık beygir oranına bakarsak 8 saniye civarı bir 0-100’ü olacaktır. Ayrıca arkadan itişli. Tasarımı hariç kağıt üzerinde bakınca ae86 havası sezdim makinada.

  8. toyota arabaya turbo takmamak konusunda niye bu kadar inatçı anlamış değilim. zaten araba tutuluyor birde turbolu araba sür piyasaya var olan müşterilerini ikiye katla anlamış değilim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu