Haberler

Ford Focus RS bir puan daha kazandı!




Ford, 2016 yılında satışa sunacağı çılgın hothacth’inde yeni bir özelliğe daha yer verecek.

Hepimizin bildiği gibi kaç yıllık şöför olursanız olun, aracı stop ettirmek gerçekten kötü bir duygu. Stop ettirmekten çok tekrar çalıştırıp aracı hareket ettirmek için harcanan süre sanki bir ömürmüş gibi geliyor.

Bunu düşünen ve bu kadar çekici bir aracı stop ettirmenin vahimiyetini göz önünde bulunduran Ford yeni Focus RS’e bir özellik daha eklemiş. Araç, stop ettiğinde debriyaja basılarak tekrar çalıştırılabilecek.

Ford Performans Avrupa mühendislik ve araç geliştirme yöneticisi Tyrone Johnson yaptığı açıklamada ‘Halihazırda araca start-stop teknolojisini eklemeyi düşünüyorduk, ancak aynı teknolojiyi kullanarak farklı bir özelliği aracın bünyesine kazandırdık. Testlerimiz sonucunda baktık ki bu sistem start-stop’dan çok daha hızlı.’ sözlerine yer vererek gündemi karıştırdı.

Bu sistemin start-stop’un yanına mı yerine mi geleceği henüz bilinmezken modelin teknik özellikleri yeniden hatırlatılmış. ABD’de satışa sunulacak olan versiyon 354 beygir ve 474 Nm torka sahipken, Avrupa versiyonu 350 beygir ve 470 Nm tork değerlerine sahip.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Benim sadece arabanın stop ettiğinde saliseler içinde çalıştırılma olayını ilk defa duymuş gibi yazmanızda kaldı aklım. 2013 dizel clio’da bile var bu. burada focus rsden bahseiyoruz.

    1. kardeş adam yeni keşifler yaptık patent bekliyoruz falan dememiş adam eski RS te olmayan bir özellik daha ekledik demiş..

  2. saçma rs sin oğlum sen daha yenilikci olman lazım 😀 bu ne çoğu yeni araba da olan bir şey crv de bile var 2012(3) den beri var

  3. Bunu çok yeni bir özellikmiş gibi yazmanız ilginç olmuş. Senelerdir VAG tarafından kullanılıyor, eminim başka markalarda da vardır. Zaten her araba olması gerekir, çok güzel bir özellik.

  4. şu arabayı dikiz aynasında görsem kaçarım. o nasıl bir ön tasarım arkadaş.

  5. Opel Meriva’da bile var bu Sayın Hacıoğlu. Otopark bitmiş. Pis ergenler. Bu nasıl haber anlayışı. Sizi esefle kınıyorum. Takibi de bırakıyorum.

    Ohh

    1. Özür dilerim sayın Çetin. Bursa İnallar plaza da test ettiğim CRV de de vardı galiba. Ama bir Ford’da ilk olduğunu düşünüyorum. Tamamen kaynağın suçu patronum. Kahrolsun WCF yaşasın TOSFED ?

      1. Bu ergence hatamı sürpriz bir in-depth ile halledebilirim belki müdürüm. Ama önce biyoloji sınavı, yaşasın ergen editörlerr ?

  6. Otopark site yönetimi, and size sesleniyorum. Bu ne biçim haber anlayışı, boş beleş haber yapıyorsunuz. sitede yayınlanacak haber bu şekilde gençlere kontrolsüz şekilde yaptırılmaz ki. Kontrol edin en azından haberin içeriğini. Veya yapmayın haber filan testleriniz yetiyor zaten. Otopark ismiyle markalaştınız ve bu tarz amatörlükler bu

    1. Çok büyük bir amatörlük gerçekten var Ya off olamaz böyle bişey imkansız hata yapamaz kimse lanet olsun Kapatın otoparkı

      1. bir tek bu haber ve bu kişi için değil söylediğim bebe. böyle basit dramalar yaratılmaya çalışılmış yalan yanlış başka haberlerde gördüğüm için uyarmak istedim.
        http://www.otopark.com/2015/10/03/alfa-romeo-giuliettanin-makyajli-cizimleri-ortaya-cikti/
        bak mesela linkini paylaştığım haberde iki tane fotoşoplu foto bulup makyajlı giulietta diye haber yapmış biri. diğer yabancı sitelerde haber bu şekilde değil, motorlara güncelleme gelecek şeklinde. yani parada almıyorlar bu abartma süsleme çabası neden haberleri. çevirin olduğu gibi paylaşın burada, küçük aklınızla ekleme çıkarma yapmayın. hadi sende kum havuzunda oynamaya geri dön bakalım bana salak malak diye mesaj atacağına.

  7. yeni ozellik dediginiz nerdeyse start-stop olan her aracta va, editor yeni heralde? 😀

  8. Öncelikle editör demek Robot demek değil. Hepimiz insanız ve hata yaparız. Süremi soranlara ise cevabım 28 Nisan. Çoğu kişi tutunamazken tutunduğum ve günde saatimi harcadığım bir işi zevkle yapıyorum. Ama bu zevkim hata yapmayacağım anlamına gelmiyor. Biliyorum bu özellik şunda var biliyorum bu özellik bunda var. Kaynaktaki belirsizlikten dolayı böyle belirttiğimi ekliyorum ve ben de size soruyorum. Varmı başka bir Ford da bu özellik???
    Patronum bile giydirmiş, ben de bırakıyorum. Benim fd6 da yok bu özellik, gidip barış abiyle çember yapıcam. Şaka bir yana kullandığım üsluptan dolayı özür dilerim arkadaşlar. Ama dediğim gibi kaynaktaki belirsizlikten dolayı. Bir hatamız varsa affola.

  9. Bazı salaklar amatörlük falan drmiş olamaz mı insan hata yapamaz mı bu bir ikincisi adam ilk defa bu özellik focus rs de mi var demiş olduğunu belirtmiş sadece bu kadar bütütücek birşey değil hata varsa da örtüverin nolucak çok mu önemli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu