Haberler

C350e geyik testinde sınıfta kaldı




Mercedes C350e İsveç’te yapılan geyik testinde sınıfta kaldı. Teknikens Varld tarafından yapılan testlerde bir başka ilginç sonuç ortaya çıktı.

Yeni Mercedes-Benz C350e’yi geyik testine sokan ekip, testin sonunda aracın düşük performansından bahsediyor. Ekip ilk olarak aracı 72 km/s (45mph) hız ile teste sokuyor ancak hibrit araç kolaylıkla tutunma kaybı yaşıyor.

Testi daha sonra 67 km/s (41.5mph) ve 66 km/s (41mph) ile gerçekleştiriyorlar. Ancak sonuç yine aynı çıkıyor. C350e’yi biraz daha yavaşlatıp 64 km/s (40 mph) ile teste sokan ekip başarılı sonuç elde ediyor. Karşılaştırma yapılacak olursa, Citroen DS5 aynı koşullar altında 74 km/s ile kolayca geyik testini geçerek başarılı oluyor.

Mercedes Benz İsveç’in yaptığı açıklamaya göre, kendi geyik testlerinde hibrid aracın rekoru 75 km/s (46mph) olarak kayıtlara geçmiş ve mevcut testlerdeki başarısızlığın lastik basınçlarının düşük olmasından kaynaklı olduğu öne sürülüyor.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Sadece lastik basıncı bu kötü sonuca sebep olur mu acaba. Bana hiç inandırıcı gelmedi.

  2. Almanlar şaşırdı mı ?… Çalışkanlığı , dürüstlüğü ve kalitesiyle tanınan Alman Sanayisi çatırdıyor mu ?
    Ne yapmaya çalışıyorlar. Yoksa bizden düzenbazlık , yalan dolan , üçkağıt virüsü mü kaptılar ?

  3. mercedes bu testten kaldığı her seferde lastik basıncını bahane ediyor, ilk a serisi de takla atıyordu. o yanak inceliğinden çok belli olmuyor ama lastiklerde basınç düşük gibi durumuyor, ki bu testi yapan adamlar amatör değiller neredeyse tüm araçları bu teste sokuyorlar.

  4. Kuru asfaltta lastiğin standarttan 3-5 psi düşük basınçlı olması temas yüzeyini arttıracağından aksine tutunmayı arttıran bir faktördür,daha fazlası zaten gözle yahut tekmeyle 🙂 farkedilebilir.
    Bunlarında özrü kabahatinden büyük

    1. lastik basıncı düşük olduğunda lastiğin tabanı W şekline gelecektir ortası içine girecektir ve tutunma azalacaktır

  5. Bence Mercedes’e komplo var, pukalar dar dizilmiş… abi lastik basıncı düşük nası bir bahane, kontrol etmiyor salak çünkü testi yapanlar.

  6. Efsanevi Viraj ustası Citroen Xantia Activa v6 yı geçmek için çok çalışmak gerekecek 😀

  7. böyle bir bahane yok ya ,
    lastik basıncını kontrol etmeyi unutuyorlar yani öylemi, Puhaaaa diye güldüm

  8. Daha dün Mercedes bayisine gittim. C serisini incelemek için. Kapıların içleri oynuyor ve içi bomboş. Mercedes değil bu dedim. Ön konsol da çok uyduruk. Mercedes, hiç olmadığı kadar Mercedes değil. Kalitesi düşmüş resmen.

    1. Arka kapıları hafif sert kapatın sanki kapının içi kırılacakmış gibi ses çıkarıyor.

      1. Evet yaptım onu. Biraz garip baktılar ama gerçekten öyle. Sadece güzel gözüküyor sağlamlık yok. Orta konsolun içine baktınız mı? İçindeki kaplama fazla gelmiş oynuyor içinde 😀 Mercedes Ceo’su istifasını vermeli bence. Gerçekten özgünlük gitti. S serisi çok güzel oldu bir tek. Ama onu C’ye uyarlayamazsın zaten. Eski C’ler çok daha sağlam çok daha güzel gözüküyor.

  9. Mercedesin şu tepkileri markadan soğutur adamı. İihs’nin small overlap testinde de kötü not alınca hemen gereksiz saçma sapan açıklamalar yapmıştı. Vay efendim olamaz bir her koşulda deneriz diye.

  10. test türkiyede çekilseydi %22’den olan bi araç der miydik heheh güzel bahane lastik basıncı 😀 bence mercedes küçük sınıflarını eskisi kadar sağlam yapmamaya paragözlülüğe başlamış..

  11. Sırf daha fazla model olsun diye aynı platformda birçok araba yapiyolar maliyetleri kismak icin bide hibrit olunca iyice dengesiz bi ara model olmus

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu