Haberler

Ekolojik Türk Otomobili ile paket servis




Türkiye’nin en yaygın şube ağına sahip olan yerli pizza markası Pizza Pizza, çevre dostu ve ekonomik “Ekolojik Türk Otomobili” ECTO’nun hayata geçmesine destek oldu. Sıfır karbon salımı ile çevre dostu olan elektrikli araç ECTO, paket servise yeni bir soluk getirmeye aday. 

Fosil yakıt kaynaklarının azalması, maliyetlerin artması ve çevreye verdikleri zarar, tüm dünyada elektrikli araçların inovasyonuna yapılan yatırımı arttırdı. Türkiye’de de mühendisler Çağatay Hergül ve Murat Güngör’ün hayalini kurdukları Ekolojik Türk Otomobili “ECTO”, Pizza Pizza’nın sponsorluğunda gerçeğe dönüştü. 1,5 yıllık proje ve üretim süreci ile hayata geçirilen projenin maliyeti ise 75 bin TL. Geçtiğimiz yıl ilki görücüye çıkan, bu yıl da ikincisi üretilen ECTO’lar, sadece 200 kg ağırlığında ve saatte 60 km hıza erişebiliyor. 6 saatte şarj olan ve tam şarjla 50 km yol alabilen yüzde yüz yerli ECTO, 1,6 TL’lik elektrik sarfiyatıyla fosil yakıtlı araçlara göre çok daha ekonomik. Performansı kadar sevimli tasarımıyla da herkesin beğenisini toplayan ECTO, paket servis sektörüne yeni bir soluk getirmeye aday.

Pizza Pizza’nın Edremit Şubesi’nin paket servisinde kullanılmaya başlanan çevre dostu ECTO’lar, markanın çevresel ayak izini azaltırken işletme giderlerini de düşürüyor. Tasarımıyla motosikletlerden daha güvenli olduğu belirtilen ECTO, paket serviste oluşan kazaların ve yaraların önüne geçerek de sektöre katkı sağlayacak.

Çevreci, ekonomik ve güvenli ECTO’ların seri üretime geçmesi için de çalışmalar devam ediyor. Yurtdışındaki motor üreticilerinin ilgisini çeken Ekolojik Türk Otomobili “ECTO”nun önümüzdeki dönemde yollarda olması planlanıyor.

 

Pizza Pizza Hakkında

İzmir Alsancak’ta 1995 yılında açılan Pizza Pizza, kullandığı farklı teknik, özel olarak üretilen pizza çeşitleri ve doyurucu menüleri ile İzmir’in önemli markaları arasında yerini aldı. Bugün İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye’de 45 ilde 144 şube ile müşterilerine hizmet veren Pizza Pizza’nın yurtdışında Azerbaycan, İran, Irak, Lübnan, Rusya ve Suudi Arabistan’da 12 şubesi bulunuyor. Türkiye’nin en büyük yerli “pizza restoranlar zinciri” olan Pizza Pizza, hizmet kalitesi için belirlediği yüksek standardın tüm restoranlarında aynı olmasını sağlamak, bu standartları kontrol altında tutabilmek ve AR-GE çalışmalarını profesyonel düzeye çıkartmak için bütün üretimini İzmir’in Torbalı ilçesindeki tesislerinde gerçekleştiriyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu