Haberler

Bugatti Chiron İtalya yollarında görüntülendi




Bugatti’nin çılgın süpersporu Veyron’un üretiminin 2015’te bitmesinin ardından yerine gelecek olan Chiron modeli merak ediliyordu. Eylül ayında Frankfurt’ta tanıtılan Vision Gran Turismo konseptinden ilham alan Bugatti Chiron prototipleri yollarda gözükmeye başladı.

Bir Instagram kullanıcısının İtalya’dan paylaştığı görsele göre Chiron bir süperspor’dan ziyade megaspor otomobil gibi görünüyor. Veyron’a göre pek çok noktasında keskin çizgilerin yoğunlaştığı aracın tasarımı son derece yırtıcı görünüyor. Bünyesinde 8 litrelik W16 dört turbolu bir motor barındıran Bugatti Chiron, e-turbo teknolojisi sayesinde 1500 beygirlik devasa güç üretiyor. 0’dan 100’e sadece 2 saniyede çıkabilen aracın maksimum hızı, motorun olası bir sorun yaşamaması adına saatte 450 km’ye sınırlandırılacak.

Sadece 500 adet üretilecek olan bu özel ve hızlı spor arabanın 2.200.000€’luk satış fiyatıyla yollara çıkması bekleniyor. Öte yandan uzmanlara göre Bugatti Chiron’un hemen yollara çıkması beklenmiyor. Zira Volkswagen’in yaşadığı emisyon skandalı yüzünden gruptaki markaların yapacağı gereksiz ve yüksek maliyet içeren harcamalar kısıtlandı ve Bugatti’nin ürettiği araçlarından zarar ettiği biliniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu