FeaturedHaberler

Hyundai’den Genesis’e özerklik




Hyundai, Genesis’i bir alt marka haline getirmek için gerekli çalışmalara başladığını resmi olarak duyurdu.

Kendi imajını lüks algısıyla harmanlayaman, ya da iyi araç üretmesine rağmen algı sebebiyle “Premium Müşteriler”i kendine çekemeyen bazı otomobil firmaları, alt marka çıkararak daha üst segmentlerde araba üretip, daha lüks ve konforu seven müşterilere hitap etmeye çalışıyor. Nissan-Infiniti, Toyota-Lexus ve Honda-Acura’nın yanına görülen o ki Hyundai, Genesis alt markasıyla katılmaya hazırlanıyor.

Hyundai’nin resmi açıklamsına göre Genesis, kendi farklı tasarım diline, amblemine, isim yapısına ve servis ağına sahip olacak. Şu anki Genesis’ten daha üst sınıfta yer alan Equus modelinin yerine G90, Genesis yerine G80 ve bir alt sınıfta yer alacak G70, Genesis markasının ilk otomobil modelleri olacak. İlerleyen dönemde Genesis, lüks bir SUV modeline ve spor bir coupe otomobile de sahip olacak. Bütün bu araçların 2020 yılına kadar yollarda olması, Hyundai’nin pardon Genesis’in hedefi.

Eski Audi tasarımcısı Peter Scheyer’den sonra Hyundai, daha önce Skoda, Audi ve Lamborghini de tasarımcı olarak çalışmış  Luc Donckerwolke’yi kadrosuna kattı. Luc Donckerwolke’nin, Genesis markasının tasarımlarından sorumlu olması bekleniyor.

Hyundai genel başkan yardımcısı Woong-Chul Yang, Genesis markasının teknolojik yenilikler, mükemmel sürüş performansı ve aşırıya kaçmayan, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir lüks yapıya sahip olacağını belirtti.

Genesis modelleri ilk etapta Kuzey Amerika, Çin, Kore ve bazı Orta Doğu ülkelerinde satışa çıkarılacak.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Genesis bir zamanlar Hyundai’nin sadece modeliydi bugün ise Hyundai’nin lüks markası. Tıpkı Lexus(Toyota), İnfiniti(Nissan), Acura(Honda), Lincoln(Ford) gibi. Bakalım Hyundai yeni lüks markasıyla ne kadar başarılı olacak. Bunu bekleyip göreceğiz

    1. Nissan’ın İnfiniti’si neyse Toyota’nın Lexus’u neyse Hyundai’nin de Genesis’i o. Hyundai’nin Genesis’le Cadillac(GM), Lincoln(Ford), Lexus(Toyota), İnfiniti(Nissan), Acura(Honda) markalar karşısında ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek. Japonlar yıllarca nasıl bir AR-GE çalışması yaptılarsa kısa sürede 1 numaraya oturmayı başardılar. Lexus gibi Genesis’in de hedefi aslen Amerika pazarı Cadillac ve Lincoln ile rekabet edebilmek için yaratıldı

  2. Hyundai lüks markasına özgün bir logo yapmalı. Ayrıca logonun Aston Martin, Bentley, Mini çakması da olması oldukça anlamsız. Genesis markasının da Lexus, İnfiniti, Acura gibi kendine özgü bir logosu ve modelleri olmak zorundadır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu