Haberler

Alfa Romeo Giulia, 156’nın genlerini taşıyor




Son zamanlarda nakit sıkıntısı yaşayan FCA grubu, Lancia satışlarını sadece İtalya’ya kaydırıp Alfa Romeo üzerinde yoğunlaştı. Pek çok otorite tarafından yeni dönemin ilk modeli olan Giulia’nın BMW’nin 3 serisini hedef alan bir tasarıma sahip olduğu söylense de İtalyan markanın düşüncesi çok farklı.

Alfa Romeo’nun baş tasarımcısı Alessandro Maccolini, İtalya otomobil tasarım konferansında verdiği bir demeçte; “Giulia’nın Bavyera’dan esinlenmesi kesinlikle söz konusu değil. Bu aracın oluşmasında geçmiş Alfa genleri büyük rol oynadı, özellikle de 156.” ifadelerini kullandı.

Giulia’nın performansa odaklı Quadrifoglio versiyonu geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Aracın standart yol versiyonu henüz duyurulmazken, rafine sürüş ve güvenlik özelliklerinin sağlanmasının ardından 2016’nın ortalarında nihai olarak yollara çıkması bekleniyor. Standart versiyonunun fiyat etiketinin ise 75.000€ fiyat etiketiyle satışa sunulacak Quadrifoglio versiyonundan çok daha ucuz olması planlanıyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Henry Ford ne demiş: “Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım.” Ben de hem selamlarım, hem yol veririm, hem de hayranlıkla yolda süzülmesini izlerim. Saygılar Alfa. 🙂

  2. ”Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir.” Deyimi tamda bu otomobil için türetilmiş…

  3. Alfa Romeo premium rakipleri de Audi, BMW, Mercedestir. Alfa ile Audi, BMW, Mercedes kıyaslabilir VW değil. Alfa ile VW kıyaslanmaz bile ucuzluk asıl şöyle olur. A3-Golf-leon 3’lüsünün dış kaportalarını sökün geriye kalanı VAG CEO’su gelse hangisi A3 hangisi leon anlayamaz. Çünkü geri kalan %99’u aynı parçalardan oluşuyor. Alfa sırf Giulia’nın platformunu sıfırdan tasarlamak için servet harcadı. M3 killer olduğunu dünya kabul etti. Giuliettanın dahi şasesi, süspansiyonu, bazı motor seçenekleri Alfaya hastır. Alfa, Giulia’ya 5 milyar euro harcadı, bir E-serisinin maliyetinin 5 katı neredeyse. Alfanın bir duruşu, bir gidişi için VW’nin daha çok ekmek yemesi gerek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu