FeaturedHaberler

Toyota S-FR 1.2 turbo motorla gelecek




Toyota, birkaç hafta önce Tokyo Motor Show’da duyurduğu giriş seviyesi spor otomobili S-FR ile ilgili bazı ipuçları verdi.

Toyota araçların motor bölümünden sorumlu kıdemli bir mühendis, Avustralyalı otomobil yayıncısı Motoring’e verdiği röportajda Avrupa’da satılan makyajlı Auris’e güç veren 1.2 litrelik 4 silindirli turboşarjlı motorun S-FR konseptinin üretim versiyonunda görev yapabilecek adaylar arasında olduğunu söyledi. Bu ünite Auris’te 115 PS (85 kW) maksimum güç ve 185 Nm (136 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip. Bu değerler başta çok yüksek görünmese de aracın ağırlığının 1000 kg’dan (2204 lbs) az olmasının beklendiğini belirtelim. Tüm bunlara arkadan itişi de ekleyince taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.

Bir diğer rapor ise aracın JDM-Spec Corolla’da kullanılan 1.5 litrelik sıralı 4 silindirli atmosferik motor ile geleceğini belirtiyor. Yine aynı raporda direkt enjeksiyon ve diğer değişikliklerle motorun üretebildiği maksimum gücün 130 PS’e (96 kW) ve maksimum torkun 148 Nm’ye (109 lb-ft) çıkarıldığı söyleniyor. İkisi de güvenilir kaynaklardan gelen bu bilgileri harmanladığımızda ortaya çıkan sonuç ise bu motorlardan atmosferik olanın Japonya’da satılacak JDM versiyonunda, turbo olanın ise Amerika (yüksek ihtimalle Scion adı altında) ve Avrupa’da satılacağı. Yüksek ihtimalle iki motor seçeneğinde de 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulacak. CVT şanzıman ise diğer dedikodular arasında.

GT86 modelinin altında konumlandırılacak Toyota S-FR, 2016 yılı içerisinde satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. İçi kuru kuru plastik (+)
    Zengin züppelerin hayatta bulaşmıyacağı cinsten (+)
    Belki zengin 18-24 bayanlar alabilir
    Gerisi bizdendir aga bu 1.2 turboyu alıcan üstüne çökecen 150hp. Yeterde artar efsane araban olur birde aftermarket dolar şimdi (arka stoplarla kesişiyorum çok emanet duruyor :D)
    Bir tanede minikçe spoiler oooh

  2. Aracın 10 bin dolar civarında bir fiyat ile satışa çıkacağından söz ediliyordu.Türkiye’de bile düşük rakamlarla gelebilir.
    S-FR gibi bir Araç ile POV videosu efsane olabilir [Tabiki Sinan Reyis ile] 😀

  3. Yav araba dediğin böyle sade küçük minnacık bişey olmalı, abi gelsin ya sürekli habere girip çıkıyorum 🙁 İlerde bu araba efsane olarak geçecek bence, ama fakir efsanesi 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu