Haberler

Volkswagen’in emisyon itirafları




Volkswagen, nihayet emisyon skandalının Avrupa’daki durumu hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı.

Şirket; Audi, Seat, Skoda, VW ve VW ticari araçlarından oluşan toplam 800.000 aracın 430.046 adedinin 2016 model olduğunu itiraf ederken, listede yer alan araçlar arasında benzinli motorların varlığı dikkat çekiyor.

Volkswagen, listedeki araçlar için en kısa zamanda doğru CO2 emisyon değerlerini belirleyeceğini ve bu sürecin Almanya Federal Araç ve Taşıma Otoritesi gözetiminde gerçekleşeceğini duyurdu.

Pek çok ülkede araç vergileri emisyon değerleri üzerinden hesaplandığı için bu durumdan kaynaklanacak zararın firma tarafından ödenmesi konusunda kapsamlı araştırmalar yapılacağı konuşulurken VW, müşterilerin kendi araçlarının etkilenip etkilenmediğini sorgulayabilecekleri bir web sayfası açılacağını belirtiyor.

Diğer yandan VW’in, dizel emisyon skandalını çözüme kavuşturmaya çok yakın olduğu da iddia ediliyor. Bloomberg’in firma içinden bir kaynağa dayandırdığı habere göre, şirketin 1.6 lt motorlar için basit ve pahalı olmayan bir tamir yolu bulunduğu, ancak bu çözümün müşterilere sunulmadan önce yetkili kontrol makamları tarafından onaylanması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 10 günde çözeceklerdi ya bu işi, millet olayı unutmaya başladı. Hey yavrum hey. Ne kadar ahlak sahibi, ilkeli bir marka imişsin sen vw…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu