FeaturedHaberler

Alfa Romeo Giulia’dan yeni haberler var




Fiat Chrysler Automobiles (FCA), heyecanla beklenen ve ilk tanıtımının üzerinden yaklaşık 5 ay geçen Alfa Romeo Giulia’nın Amerikan versiyonunun prömiyerini Los Angeles auto Show’da geçekleştirdi.

Paylaşılan görsellerde yine donanım ve motor seviyesi olarak listenin en üstünde yer alan Quadrifoglio Verde versiyonu görülse de Alfa Romeo aracın standart haliyle de yakın zaman içinde (2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda olabilir) gösterileceğinin altını çiziyor.

Amerika için motor seçenekleri listesinin en başında yeni geliştirilen 2.0 litrelik 4 silindirli turboşarjlı benzinli motor yer alacak. Çift aşamalı turboşarj teknolojisinden yararlanarak 276 bhp (206 kW) güce çıkabilen tamamen alüminyumdan üretilen bu MultiAir2 motor, standart olarak gücünü arka tekerleklere iletecek ancak AWD opsiyonu da tercih edilebilecek.

Listedeki değerli mücevher konumunda yer alan QV versiyonu ise 2.9 litrelik 6 silindirli motoruyla 505 bhp (377 kW) maksimum güç ve 600 Nm (443 lb-ft) maksimum tork gibi oldukça etkileyici değerlere sahip olacak ve bu gücü kısa aralıklı 6 ileri manuel şanzımanla yola iletecek. Tüm otomobil tutkunlarının ağzını sulandıran bu değerlere sahip Giulia, 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını yalnızca 3.8 saniyede tamamlayarak 307 km/h’lik (191 mph) maksimum hıza ulaşabiliyor.

İtalyan üretici, gerçekleştirilen etkinlik sırasında otomobilin 7 dakika 39 saniyelik Nürburgring tur zamanlamasının, 50:50’lik ağırlık dağılımının ve sınıfında lider beygir başına 3.2 kg’lık (7 lbs) ağırlık değerinin de altını çizdi.

2016-alfa-romeo-giulia-yeni-italya-italyan-qv-quadrifoglio-verde-rwd-awd-v6-motor-şanzıman-donanım-opsiyon-fiyat-liste-listesi-tanıtım-los-angeles-auto-show (64)

Giulia QV, standart olarak önde 245/35ZR19, arkada 285/30ZR19 ölçüsünde Pirelli P Zero Corsa yüksek performans lastiklerine sarılı 19 inçlik forged alaşım jantlar ile gelecek. Alıcılar ek bir ücret karşılığında aracı 96 km/h’den (60 mph) 0 km/h hıza 31 metrede (102 feet) indirebilen Brembo karbon seramik frenlere sahip olabilecek.

“Ferrari’den ilham alan” V6 motorun ekonomik yüzüne de ışık tutan Alfa Romeo, silindir deaktivasyonu teknolojisi sayesinde gerçek koşullarda otomobilin yakıt tüketimini %15 oranında düşürdüklerini belirtti.

Sürüş tutkusu denince akla gelen ilk üreticilerden olan Alfa Romeo, Giulia’yı hem RWD hem de AWD konfigürasyonlarında sunarak her çeşit otomobil tutkununun kalbini çalmayı amaçlıyor. Üretimin başlamasının ardından aracın gelecek yılın ikinci çeyreğinde Amerika’da satışına başlayacağını belirten İtalyanlar, Giulia Quadrifoglio Verde modelinin başlangıç fiyatının “yaklaşık” 70,000 $ seviyesinde olacağını açıkladı.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. müthiş bir otomobil ama seri üretime geçene kadar rakipleri daha iyisini yapacak yine.. daha geçen gün aksadı haberleri çıktı. bunun yanında daha ‘normal’ versiyonlar görücüye çıkamadı. belki onlar gelince gözümüz QV ye alıştığı için beğenmeyeceğiz.

    1. Bu yazdıkların olumsuz şeyler değil aslında. Evet alıcı sayısı azalacaktır belki ama iyi bir otomobil üretirlerse 156 gibi hala saygı duyulan bir otomobil olarak 15 sene yaşayabilmesi çoğumuz için yeterli. Alfa sever olarak Alman otomobilleri gibi her sokak arasında görmeyi hiç istemem.

  2. Vay canına!İnanılmaz duruyo hakkaten.Böyle birşeye sahip olsam garaja çekip seyretmek isterdim sadece.Yolda izde hele hele türkiyede böyle bi araç sürülmekten çok izlenmek için kullanılırdı…Hayran kaldım,iç ve dış mekan ayırmaksızın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu