Haberler

Bavyeralının efsane modeli geri mi dönüyor?




Günay Afrikalı, Giom Mouton firması BMW’nin efsane 8-serisi muhtemel halefinin render çizimi ile karşımızda. 8 serisi hakkında yıllardır dönen dedikodular var ve bu, konu hakkındaki ilk sanal çizim değil. Daha önce BMW 7-serisi ve  The Gran Lusso Consept temelli projeler görmüştük ama yeni fikir 8-serisinin, 6-serisi GranCoupe ile daha yakın olacağı.

Yeni 8-serisi, şık sedanın şasi boyutlarını kullanarak, yere 100mm daha yakın olacak ve klasik coupe formunu koruyacak. Ön tarafında BMW’nin meşhur böbrek ızgarası 70’lerin köpek balığı burnu formuna gönderme yaparken, arka taraf orjinal 8-serisine göre daha günümüze yakın.

Render tasarımcısının söylediğine göre; “BMW genleri zaten mükemmele yakın olduğu için, güzel bir BMW tasarlamak çok zor değil, özellikle büyük couplerde. Orantılara odaklanın ve bunları doğru yaptığınızda geri kalan parçalar yerine oturuyor.”.

Son dedikodular, Bavyeralı üreticinin bir coupe üzerinde çalıştığı ve bu amiral geminin 9-serisi olarak çıkacağı yönde. Eğer yeşil ışık yakılırsa model gelecek nesil Rolls-Royce Phantom’u baz alacak. Motor seçenekleri arasında, tanıdık 3.0 litre benzinli ve dizel ünite dışında, daha güçlü bir turbo şarjlı 4.4  litre v8 ünite var ayrıca hibrit güç kaynağı da seçenekler arasında olabilir.

yasarcan

Özyeğin Üniversitesi öğrencisiyim, babamın astra g'sinden beri motoru olan her şeye meraklıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. BMW 8-Serisi çok sevdiğim bir otomobil. Yeniden yollara dönecek olmasına kendi adıma çok sevindim. BMW yeni 8-Serisi ile Lexus LC ve Mercedes S-Serisi Coupe’ye ciddi ve önemli bir rakip olacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu