Haberler

Hyundai’den “riNg” atağı




Hyundai i30N son gizli çekimlerde ringe saldırırken yakalandı.

Yeni ortaya çıkan gizli çekimler bize Hyundai i30 N’in Nurburgring Nordschleife çevresinde yoğun testlere tabi tutulduğunu gösterdi.

İtiraf etmeliyiz ki görülen dizayn bir performans modeli için yeteri kadar agresif gözükmese de sorun teşkil etmiyordu, çünkü büyük olasılıkla görülen sadece bir test aracı.  Bu varsayımı i30 N’in üçüncü jenerasyon i30 üzerine kurulacağı söylentileri üzerine yapıyoruz. Ancak görüntülerde de açıkça gözüktüğü üzere araç geçerli i30 üzerine kurulmuş.

Üçüncü nesil i30 daha önce kameralara yakalanmıştı ve N türevi için çok önemli olacak yenilikçi ve daha hafif bir platformu benimsemesi bekleniyor. Seksi i30’un RM15 konseptinden 2 litrelik üniteyi ödünç alacağı da söylentiler arasında. Bu motor 300 PS (220 kW) güç üretirken 383 Nm (283 lb-ft)’lik ciddi anlamda yüksek bir torku da kullanıma sunuyor.

En ilginç kısmı ise i30 N dört tekerden çekiş sistemine sahip olacak. Eğer bu durum gerçek ise Hyundai i30’un performans modeli ile Volkswagen’in Golf R’ının piyasa payından bir parça almayı planlıyor demektir.

İ30 N’in resmi tanıtımının 2016 içerisinde olması beklenmekle birlikte henüz kesin bir tarih söz konusu değil. Golf R karşında bir şans elde etmek istiyorlarsa, Wolfsburg’lu rakiplerinin sunduğu €39,000‘luk fiyatın altına inmeleri gerekiyor.

Not:İkinci video Hyundai’nin resmi N markası tanıtımıdır.

 

https://youtu.be/yr3ndoKL650

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu