Haberler

Volkswagen: Avrupa’daki kullanıcılara tazminat yok




Volkswagen Grubu, Amerika’daki emisyon skandalından etkilenen kullanıcılara verilen hediye paketinin bir benzerinin Avrupa’da da verileceği iddialarını yalanladı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, Amerika’daki emisyon skandalı mağdurlarına toplam değeri 1000 dolar’ı geçen bir hediye paketi sunmuştu. Hediyelerin içinde 500$ bulunan bir ön ödemeli kartın haricinde 500$’lık servis kartı ve 3 yıllık kapsamlı yol yardım paketi bulunuyordu. Avrupa’daki araç sahipleri böyle bir hediyeyi kendileri için de beklerken çok sert bir şekilde yalanlama geldi.

Bir Volkswagen sözcüsünün otomobil dergisine verdiği demeçte mali tazminat olarak görülen paketin ABD ve Kanada’daki 120 bin müşteriye sunulduğu, Avrupa’da devletlere vergi farklarını ödemek dışında bir promosyon ya da hediyenin markanın bütçesini sarsabileceğini belirtti. Böyle bir durumun Volkswagen’in Avrupa’daki satışlarında olumsuz etki yapacağını belirten analistler, Alman markanın çifte standart uyguladığını öne sürdü. Avrupa’da satılan araçların yarısından fazlasının dizel olduğu düşünülürse Volkswagen’in bu uygulaması ters tepebilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. vw deyimi ile , oturun lan siz yerinize… Zaten ne halt yaparsak yapalım seve seve alıyorsunuz …

  2. çünkü Avrupa’da karbondioksit’e , Abd ise nitrojen oksit e bakar. aralarındaki fark buradan geliyor. tazminat vermemesi normal yani.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu