Haberler

Yeni Hyundai Elantra zirveyi zorlayacak!




Yeni Hyundai Elantra’nın en önemli özelliklerinden biri etkileyici güvenlik. Segmentinde ilk teknolojileri sunması, Insuranca Institute for Highway Safety(IIHS)’den sınıfının en güvenli aracı unvanını almasına ve National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)’dan 5 yıldız almasına olanak sağlamış.

Yeni Elantra aynı zamanda güvenlikte olduğu gibi bütün dış tasarıma da öncelik vererek satış noktası elde etmek istemiş. Yeni Hyundai modellerinde var olan, agresif altıgen ızgara, dinamik viraj farları, dikey led gündüz farları ile tehditkar ve bir o kadar da kusursuz bir görüntü elde edilmiş.

Yan profil boyunca ön taraftaki gibi heykelimsi dizayn devam ederek, led kapı kolları, led yan ayna sinyal ışıkları ve led arka lambalar gibi premium özellikler ortaya konarak buna ek olarak 17 inç alaşım jantlar ile donatılmış.

Bir önceki model ile karşılaştırıldığında, yeni Hyundai Elentra’nın boyu 0.8 inç(2.3cm), genişliği ise 1 inç(2.54cm) artarken dingil mesafesi 106.3 inç(270cm) olarak aynı kalmış.

Model içerisinde, bol yaşanılabilir alan ve yüksek malzeme kalitesi,  her zamanki petrole dayalı malzemelerden üretilen koltuklar yerine  çevre dostu soya yağından üretilmiş SoyFoam koltuklar bizi bekliyor olacak. Ayrıca içeride düşük gürültü seviyesi için ses geçirmez malzemelerin kullanılması, kullanıcılar için son derece liberal bir yaklaşım.

Umduğunuz gibi multimedya ve eğlence sistemi Yeni Elantrada android uyumlu 7.0 inç veya 8.0 inçlik dokunmatik ekranlar bizi bekliyor.

2017 Hyundai Elantra performansından kayıp vermeyen gelişmiş yakıt ekonomisi ile geliştirilmiş iki güçlü motor ile geliyor. 2.0 litre dört silindir motor 147  beygir güç ve 179 Nm tork üretecek. Benzinli motor 8.1 litre/100km şehir içi, 6.1 litre/100km şehir dışı, 7.1litre/100km karma tüketim değerlerine sahip. Ayrıca  6 ileri iki şanzıman ile gelecek motor biri otomatik diğeri manuel olmak üzere farklı seçeneklere sahip. İkinci motor ise, yeni 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile kombinlenen 1.4 litre turbo beslemeli ünite 128 beygir  güç ve 211 Nm tork üretecek.

Yeni 2017 Hyundai Elantra’nın kesin fiyatları henüz bilinmese de, gelecek yılın Ocak ayında Kuzey Amerika’da bayilerde olacağını biliyoruz.

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu