Haberler

Volvo ile Microsoft işbirliğine gidiyor




İsveçli otomotiv devi Volvo, Microsoft ile otomobil teknolojileri alanında bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda tanıttığı HoloLens teknolojisi ile holografik sanal gerçeklik alanında ciddi bir adım attı. Bu teknolojinin hayatı kolaylaştıracağını düşünen Volvo, HoloLens’i showroomlarında kullanarak potansiyel müşterilerine daha fazla bilgi sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Volvo’nun her bayisinde araç verilerinin önceden yüklendiği HoloLens’ler olacak ve müşteriler bu cihazlar aracılığıyla almak istediği aracın bütün özelliklerini aracın üzerinde gerçekçi olarak görebilecek. Aracı tüm yol koşullarında test etmek isteyen kullanıcılar ise bu teknoloji sayesinde her türlü iklim ve yer şeklinde sanal test yapma imkanı bulabilecekler.

Projenin bir diğer ayağında ise HoloLens teknolojisi Volvo’nun İsveç’teki fabrikasında faaliyete geçecek. Fabrikadaki çalışanlara verilecek holografik gözlükler sayesinde montajı yapılacak bileşenlerin gerçek zamanlı bilgileri çalışanların gözü önünde olacak.

Apple ve Google’ın otonom araçlar konusunda çalışma yaptığı şu günlerde bu ikilinin işbirliği yapması akıllara Microsoft’un da bu konuda bir çalışmaya girebileceği sorularını getirdi. Amerikalı dev bu iddiaları reddetti fakat bu anlaşmanın gelecekte Microsoft’un otonom araçlara teknik destek verebileceği iddiaları hiç de azımsanacak bir durum değil.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu