Haberler

Volkswagen’e vergi kaçakçılığı soruşturması açıldı




Dieselgate skandalıyla başı yeterince dertte olan Volkswagen’e Alman savcılarından bir şok daha geldi. Alman devine bu sefer de vergi kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Avrupa ülkelerinde vergilendirme CO2 değerlerine göre yapıldığı için Volkswagen grubu bu değeri düşük gösterdiği her araç başına daha az vergi ödedi. Savcılar bu yüzden geçtiğimiz günlerde şirket binasında incelemelerde bulundu. Soruşturmaya katılan bir savcıdan alınan bilgiye göre vergi kaçakçılığından dolayı olan kaybın önemsiz bir miktar olmadığını ve bunun üstüne gideceklerini belirtti.

Grubun skandaldan etkilenen 4 markasının eksik bildirimden dolayı milyarlarca dolar vergi kaçırdığı tahmin ediliyor. Volkswagen, skandaldan etkilenen araçların CO2 değerlerinin yeniden belirleneceğini ve aradaki farkın şirket tarafından ödeneceğini daha önce açıklamıştı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu