Haberler

VW fabrikalarında AR gözlük devri başladı




Şu sıralar başı emisyon problemleri ile bir hayli dertte olan Volkswagen,  bu zorlu süreçte yapacağı ödemeler veya yaptığı hatalar hususunda birçok kez gündemimize gelmişti. Yaşanılan bu kötü olaylara rağmen VW hala ayakta durmaya ve yenilikler yapmaya çalışıyor.

VW,  fabrikalarındaki verimi arttırmak ve hata oranını azaltmak için işçilerine AR gözlük kullandıracak. AR gözlükleri sıradan bir gözlüğe benzer fakat üzerinde kamera, ekran ve sensörler bulundurur. Bu sayede gerekli ölçümler daha hızlı yapılabilir ve hata oranı araç başına daha da azalabilir. Çünkü AR gözlükleri sayesinde işçilerin işlerini yaparken,  istedikleri anda yaptıkları işle alakalı bilgiye ulaşabilecekler.

Üretimde dijitalleşmenin önemine vurgu yapan yetkili isim Reinhard de Vries , 3D artırılmış gerçeklik gözlüklerinin insan ve sistemler arasındaki bağlantıyı farklı bir boyuta taşıyacağını ifade ediliyor. Bu gözlük sayesinde çalışanın ihtiyaç duyduğu bilgiler her zaman gözünün önünde oluyor ve bu da hata yapma ihtimalini çok daha aşağıya indiriyor. Şimdilik yalnızca 30 civarı çalışanın kullandığı belirtilen gözlüklerin yakın zamanda standart haline geleceği ve tüm çalışanlar tarafından kullanılacağı belirtilyor.

Kaynak: onedio

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu