Haberler

Toyota’dan yeni bir geri çağırma daha




Toyota, Japonya ve Avrupa’da bulunan 1.6 milyon aracını, yolcu koltuklarındaki ‘Takata’ hava yastıklarının, şişirmeyi sağlayan hava pompasını değiştirmek için geri çağıracak ama bu onarım Amerika’da gerekli olmayacak. Onarım süreci, Associated Press’e göre Japonya pazarından fabrika çıkış tarihi 2004 Ocak’ı ile 2005 Aralık’ı arasında bulunan Corolla ve Vitz’de dahil olmak üzere 22 modeli kapsıyor. Olay aynı zamanda İtalya, Britanya ve İspanya’yı da etkileyecek. Bununla birlikte şirket geri çağırdığı araçların sebep olduğu yaralanmalar hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

Associated Press’e gore Toyata’nın ‘Takata’ hava yastıklarının, şişirmeyi sağlayan hava pompasını değiştirmek için dünya çapında 15 milyon aracı tamir etmesi gerekiyor. Amerika’da şirketin en azından bir bölgesinde yeni bir parçaya ihtiyaç duyan 3 milyona yakın aracı var.

Takata’nın patlayan hava pompası, iddialara göre 8 ölümden ve yaklaşık 100 yaralanmadan sorumlu, en son tahminlere göre Amerika’da 19.2 milyon araçta, 23.4 milyon adet patladığı iddia edilen hava pompasından bulunuyor. Parçalar bir amonyum nitrat itici içeriyor ve uzmanlar inanıyor ki bu parçalar uzun süreli neme maruz kaldığında, kimyasal ateşleme sırasında aşırı basınca sebebiyet verebilir. Bu olayın yıllarca saklı kalması Amerikan hükümetinin Takata’ya 70 milyon $ para cezası vermesine sebep oldu ki bu ceza belirli koşullar altında 200 milyon $’a ulaşabilir.

Toyota, Mazda, Honda, Nissan ve en son Ford gelecekte üretilecek araçlarda artık tedarikçinin amonyum nitrat hava pompalarını kullanmamaya karar verdi. Haberlere göre Mitsubishi ve Subaru da aynı seçeneği düşünüyor.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu