Haberler

Yeni SLR için kritik karar aşaması




Mercedes-Amg’nin yayınladığı bilgilere göre 2018’de yeni SLR, coupe karoser seçeneği ile yollarda olacak ardından roadster versiyon gün ışığına çıkacak

Alman otomobil dergisi Auto Bild’e göre Daimler’ın performans bölümü, ortada konumlandırılmış motor ile daha önceki SLR’da olduğu gibi önde konumlandırılmış motor yerleşim taslakları arasında çalışmalar yapmakta.

Araç ile ilgili raporlamalarda belirtildiği gibi, SLR şayet önde konumlandırılmış motor ile piyasaya çıkar ise bu ünite turbo beslemeli V6 içten yanmalı motor ile elektrikli motorun  birlikteliğinden oluşacak ve toplamda 650 ps güç üretecek. Bu gücü desteklemek için hareket edebilen aerodinamik gövde parçaları SLR’da bulunacak. Bunlara ilaveten yeni bir kapı konsepti ile karşımızda olacak SLR, yıllık 3000 adetlik sınırlı üretimi ve 250.000-300.000 avroluk fiyat etiketi ile müşterilerine sunulacak.

Şayet yukarıda belirttiğim diğer senaryo gerçekleşecek olur ise yani ortadan motorlu bir SLR dünyaya gelecek ise bu motor turbo beslemeli V8 ile çift elektrik motorunun birlikteliğinin sonucu olan 1050 ps ile yollarda olacak. Bu durum arttırılmış karbon-fiber kullanımını da zorunlu kılacak. Bu ihtimal ile 1 milyon avroluk fiyat etiketinin üzerinde konumlanacak araç McLaren P1, LeFerrari ve Porsche 918 Spyder gibi araçların karşısına çıkacak.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Şu SLR tasarımı bana göre gelmiş geçmiş en başarılı Mercedes tasarımlarından biridir. Bundan daha sert ve sportif görünen bir araç çıkaramadı.

  2. Mercedes Mclaren SLR’ın havasını ne SLS AMG nede AMG GT veremiyor. SLR bence Mercedes’in en başarılı tasarımı. Modelin geçmişine sadık kalarak üretirlerse güzel iş çıkarırlar. AMG GT de, SLS AMG de, Mclaren SLR’ın yerini alamaz diye düşünüyorum. Mercedes kadar ürün pörtfeyi çok olan bir marka daha dünya da yok. Umarım SLR en kısa zamanda yollara geri döner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu