FeaturedHaberler

Mercedes SLC Detroit öncesi son testlerinde yakalandı




Makyajlanan Mercedes SLK (yenilenmiş adıyla SLC) Almanya’da halka açık yollarda kameralara yakalandı.

Mercedes Benz ocak ayında yapılacak olan Detroit Otomobil Fuarında tanıtacağı makyajlı roadster’ı SLC’nin son dokunuşlarını yapıyor. Görüldüğü üzere üretim modeline çok yakın olan prototipte iyi gizlenmiş ön ızgara, farlar ve tamponlar göze çarpıyor. Yapılan önemli değişiklilerden biri bi-xenon’dan LED farlara yapılan geçiş olacak. Arka tarafta ise genel hatlarında değişiklik yapılmamış olan LED stoplar görülüyor.

SLC ailesine katılacak yeni üye, birkaç ay önce casus görüntüleri yayınlanan Mercedes’in hazırlığını yaptığı 450 AMG Sport versiyonu olacak. Bu araç V6 3.0 lt motorlu olacak ve baz versiyon ile AMG versiyonu arasındaki uçurumu dolduracak. Araçta, C450 AMG Sport’ta olduğu gibi 367 beygir güç ve 517 Nm tork üreten motorun kullanılacağı tahmin ediliyor.

Amiral gemisi olacak versiyona bakacak olursak, atmosferik V8 5.5 litrelik motorun yerini çift turbolu V6 motorun alacağını söyleyebiliriz. SLC 450 AMG Sport’tan daha iyi değerlere sahip olacak olan modelin, SLK 55 AMG’nin 421 beygir güç ve 550 Nm tork üreten motorundan daha güçlü olmayacağı da söylentiler arasında.

Ocak ayında Detroit’te görücüye çıkacak modelin resmi görsellerinin önümüzdeki ay piyasaya çıkmasını bekliyoruz.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu