Haberler

Skoda’nın SUV’u seneye kaldı




Skoda uzun süredir üzerinde çalıştığı 7 koltuklu SUV’unu 2016 Paris Motor Show’da tanıtacağını açıkladı.

Skoda’nın resmi kaynaklarından alınan bilgiye göre önümüzdeki yıla yetiştirilecek olan aracın, 2016’nın sonlarına doğru sokaklarda fink atması bekleniyor.

Büyük olasılıkla Paris’ten önce online bir tanıtımın düzenlenmesi beklenirken, yaz sonunda yapılacak bu tanıtımın ardından, 1-16 Ekim arasında da modelin Paris Motor Show’da kullanıcılarla buluşacağı gelen haber arasında.

İsim karmaşasından şuanlık ‘Snowman’ kelimesiyle sıyrılan modelin, MQB platformunda yükseleceği bilinirken, görünüş olarak crossover formundaki bir Yeti’yi andırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Standart halinde önden çekişli olarak alınabilecek olan modelin, opsiyonel olarak 4 tekerlekten çekiş sistemi(AWD) ile de kullanıcılarının beğenisine sunulacağı biliniyor.

Bunların yanı sıra, şanzıman olarak da 6 ileri manuel ve DSG seçeneklerini bünyesinde yer veren modelin, geniş bir benzinli/dizel motor yelpazesini kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Son olarak modelin Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikası Kvasiny’de üretileceği detayları elimize ulaşırken, Skoda’nın 2016’yı sürprizlerle donatması Skoda cephesindeki bir diğer müjde.

Detaysal anlamda pek bir açıklama bulunmasa da markanın en bilindik modeli olan Octavia üzerinde, kozmetik bir makyajın gerçekleştirileceği aşikar. Bu makyaj sonrasında modelin çift far düzenine geçmesi ve yeni ızgara tasarımıyla Superb’e benzeyeceği de kullanıcıları heyecanlandıran bir diğer nokta.

Not: Görsel X-Tomi Design tarafından oluşturulan Snowman görüntüsüdür.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu