Haberler

E-Mehari baharda satışta!




Citroen, gelecek baharda piyasaya sunacağı egzantrik bir model olan E-Mehari ile ilgili bir dizi bilgiyi kamuyouna açıkladı.

Cactüs M konseptiyle birlikte ortaya çıkan bu yeni model, Bollero Grup ailesine ve Bollero BlueSummer projesine katılarak özel kişiler tarafından geliştirildi. Konsepte ek olarak ön yüz, plastik gövde kaplamaları ve tanıdık jantlardan Citroen markasının Cactüs ailesine dahil olduğunun sinyallerini veren model, bu ailenin DNA’sını Cabrio ve termoplastik bir gövdeyle birleştiriyor. Bu gövdede yer alan 4 adet koltuk ve sökülebilir tavan modelin ne denli egzantrik olduğunu gözler önüne seriyor.

İç mekan hakkında pek bilgi vermeyen Citroen, iç kısımla ilgili olarak sadece bej ve turuncu-kırmızı kombinasyonlarının kullanıcılara sunulacağı belirtmiş. Ek kaynaklardan edinilen bilgiye göre model, fabrikasyon olarak kumaş kaplı, katlanabilir ve su geçirmez arka koltuklara sahip olacak.

‘Peki bu aracın motoru?’ sorusunu duyar gibiyim. Adındaki ‘E’ harfinden de anlaşılacağı üzre model, 30 kWh’lık bataryaya ek olarak 68 beygirlik elektrik motoruna sahip olacak. Bu enerji kaynaklarıyla birlikte en yüksek hız olarak 110 km/s rakamına ulaşabilecek olan model, ideal koşullarda tek şarj ile 200 km yol katedebilecek.

Batarya bittiğinde ise araç 16 Amperlik bir soketle 8 saatte veya 10 Amperlik bir soketle 13 saatte şarj edilebilecek.

PSA grubunun fabrikasında üretilmesi beklenen Citroen E-Mehari, önümüzdeki baharda kullanıcılarına sunulacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu