Haberler

Bir Sürücüsüz de Samsung’dan




Apple, Google, Tesla, Toyota, Ford, LG ve diğer birçok farklı şirket, “sürücüsüz otomobil” teknolojileri üzerinde çalışmalar gerçekleştirip; hazırladıkları prototipleri halka açık ya da kapalı alanlarda test ediyorlar.

Firmalar, önümüzdeki yıllar için bu konuya has özel ciddi yatırımlar içerisine girmişken; önemli kademelerden çeşitli transfer bilgileri de geliyor. Konuyla alakalı en somut ve yakın tarihli örneği Google cephesinden verebiliriz. Google, birkaç ay önce Hyundai’ın eski ABD CEO’sunu sürücüsüz otomobil projesinin başına getirdiğini açıklamıştı.

samsung-driveless-car

Sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde ciddi mesai harcayan şirketler arasına bir yenisi daha eklendi: Samsung! Aslında Samsung’un bu konu üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğine yönelik uzunca bir süredir haberler yayılıyordu ve son çıkan haberle birlikte konu netliğe kavuşmuş oldu.

Güney Koreli Samsung’un sürücüsüz otomobil pazarında diğer birçok firmadan ayrılacağı nokta bu konuda faaliyet göstermek isteyen diğer şirketlere teknik bileşenlerin tedariğini sağlayacak olması. Yani Samsung da LG gibi, bu tedarik zinciri pazarında da yer almış olacak.

Kaynak: Onedio

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu