Haberler

Volvo FMX nasıl oyuncak oldu




Volvo’nun kamyonlarını pazarlamak için hazırladığı viral videoları çok seviyoruz. Reklam amacıyla yapıldıklarını bilsek de, bu durum videolardan zevk almamızı engellemiyor. Çünkü gerçekten çılgınca şeyler oluyor.

Bir ihtimal, son viral tanıtım filmlerini –bütün dünyada deli gibi paylaşılmasına rağmen- kaçırdıysanız, buradan izleyebilirsiniz. Yaklaşık bir hafta ve 7.5 milyon izlenme sayısından sonra, Volvo, 4 yaşındaki sevimli Sophie’nin uzaktan kumandayla FMX model bir kamyon sürdüğü tanıtım filminin kamera arkasını yayınladı.

Dumanı üstünde kamera arkası görüntülere gelmeden önce merak edilen bir konuyu açıklığa kavuşturalım, tabi ki iki tane uzaktan kumanda varmış. Ancak Volvo bu ikinci kumandanın sadece güvenlik önlemleri nedeniyle mühendislerin eline verildiği konusunda yemin ediyor. Bunun yanında uzaktan kumandayı kamyona entegre etmek ve ince ayarları yapmak ekibin aylarını almış. Çünkü bu düzenekle hassas bir kontrol sağlamak için işin içine akışkanlar mekaniğinden elektronik servo motorlara kadar bir çok detay girmiş.

Dürüst olmak gerekirse, hiç birimiz –hatta büyük ihtimalle videoyu izleyen hiç kimse- Sophie’nin yerinde olmak istemezdim diyemez. Özellikle de annesinin “Sanırım kamyonla eve çarpmanda bir sakınca yok.” dediğini duyduktan sonra. Heralde böyle bir şey bize söylenseydi hepimiz küçük kızlar gibi kıkırdardık.

Sophie’nin FMX kamyonu nasıl süreceğini anlatırken “Hiçbir yere çarpmayacağım” demesine ekip olarak baya bir güldük. Zaten kim öyle koca bir kamyonun bir yerlere çarpıp paramparça ettiğini görmek isterki (!). Yalnız Sophie’yi ne kadar sevdiysek, annesinin koca kamyona her defasında araba demesine de bir o kadar takıldık.

Tamamen konu dışı ama ironik olduğundan, Volvo ekibinin küçük Sophie ve annesini test alanına Mercedes marka bir minibüsle getirdiği de dikkatlerimizden kaçmadı. Direksiyondaki yıldız amblemi ikinci videonun ilk karesinde açıkca görünüyor, daha sonra da alana vardıklarında aracı dışardan kısa bir süreliğine görebiliyoruz.

Volvo Kamyonları’nın bu viral video serisi –onların deyimiyle Canlı Test Serisi- 2012 yılında başladı ve YouTube’da 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaşmış durumda.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Uzmanların ikinci bir kontrol noktaları muhakkak vardır ama yinede reklam düşüncesi çok çok iyi olmuş

  2. biz uzaktan kumandalı oyuncaklarla oynuyorduk kız uzaktan kumandalı gerçek bir tırla oynuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu