Haberler

Oyak Renault’ya 3. model!




Oyak Renault’nun hem iç pazar hem de ihracattaki büyük silahı Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra Bursa fabrikasına geri dönüyor. Böylece 2009’da Megane Sedan’ın yerini alan Fluence üretimi de sona eriyor. Yeni dönemde 4’üncü jenerasyon Clio hatchback, Clio Sport Tourer ile birlikte yeni Megan Sedan da Bursa’da üretilecek.
oyak-renault-turkey

Oyak Renault, 2016’dan itibaren yıllık 360 bin adetlik kapasitesinin neredeyse tamamını kullanacak. Düne kadar Oyak Renault’da da üretilen Megan hatchback modelinin yeni jenerasyonunun tek üretim merkezi ise İspanya’daki Palencia tesisi olacak.

Renault Megane Program Direktörü Nils Saclier, yeni Megane Hatchback’in Bursa fabrikasında kapasite boşluğu olmaması nedeniyle Palencia tesisinde üretileceğini açıkladı. Yeni Megane HB’in Portekiz’in Lisbon şehrindeki tanıtım toplantısında sorularımızı yanıtlayan Saclier, “Palancia yeni dönemde C sınıfı hatchback modellerimizin üretim merkezi olacak. Maalesef Bursa fabrikamız tamamen dolu, ürün yetiştiremiyor. Kendi başarımızın kurbanı olduk” dedi.

2016-renault-megane-sedan

519 BİN ADET ÜRETİLDi

Oyak Renault, Megane 2 Sedan’ı 2003 ile 2009 arasında üretti. Otomobilden 6 yılda 519 bin adet üretilirken, iç pazarda 145 bin adet satıldı. Dünyada sadece Bursa’da üretilen Megane Sedan’ın yerine halihazırda Renault’nun ülkemizde en çok sattığı model Fluence geçti.

ÜRETİMDE ŞAMPİYON

Oyak Renault, yılın 11 ayında 310 bin 481 araç üreterek, geçen yılki 257 bin 992 adetlik toplamının üzerine çıktı. Böylece 2015 sonunda yaklaşık 340 bin adetlik üretimle kendi rekorunu kıracak. Oyak Renault, Türkiye’nin de üretim şampiyonu olacak. Şirketin ihracatı ise Clio rüzgârıyla 11 ayda yüzde 3 artarak, 224 bin 445 adede yükseldi.

YENİLENEN MEGANE NİSANDA GELİYOR

Yeni Megane, Megane GT ve Megane GT-Line Avrupa’da Ocak 2016’da, Türkiye’de Nisan 2016’dan itibaren satılacak. Türkiye’de Megane; Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 ekipman seviyesi ve 2 benzinli, 4 dizel olmak üzere 6 farklı motor ile pazara sunuluyor. GT versiyonu ise özel sipariş ile gelecek. Yeni Megane, otomobilin kontrol merkezi görevini gören R-Link2 sayesinde, internet bağlantı teknolojisi ile yaşattığı sürüş deneyimini 8.7 inçlik ekranı ile sunuyor. Ayrıca renkli Head Up Display de dahil olmak üzere bir dizi sürüş yardımcısı sayesinde güvenli bir seyahat sağlıyor.

ÜST SEGMENT TEKNOLOJİYE SAHİP

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, C hatchback segmentinin Türkiye’de büyük bir paya sahip olmadığını söyledi. Buna rağmen markaların prestijli ve önemli modellerin bu segmentte yer aldığını ifade eden Aybar, “C segmenti Türkiye’de binek otomobil pazarından yüzde 52.5, hatchback segmentinden ise yüzde 23 pay alıyor. C Hatchback tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 12 paya sahip. Yeni Megane dinamik, zarif tasarımı ve üst segmentten aldığı teknolojileri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor” dedi.

Kaynak:otohaber

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu