Haberler

Tesla’ya yeni bir rakip daha geliyor: Atieva




Elektrikli otomobil sektöründe Tesla’nın yükselişinin ardından yeni markalar da çoğalmaya devam ediyor. Elektrikli araçlar tasarlamak üzerine yoğunlaşan Atieva markası ilk elektrikli modelinin tanıtım görüntüsünü yayınladı.

Elektrikli araçlar pazarında lider konumda olan Tesla’dan pay kapmak isteyen pek çok marka var. Bu amaçla son yıllarda Faraday Future gibi dev bütçeli ve iddialı markalar kuruldu fakat hiçbiri henüz somut bir adım atamadı. Tesla eski başkanvekili Bernard Tse ve Astoria Network sahibi Sam Weng’in 2007’de kurduğu Atieva markasının çoğunluk hissesini satın alan Çinliler, Avrupa’da elektrikli otomobil pazarına hakim olmak istiyor.

Pekin Otomotiv Endüstrisi Kurumu (BAIC) ve Pekin Elektrikli Araçlar ortaklığının geçtiğimiz günlerde satın aldığı Atieva, sıfırdan ikonik bir araç tasarlayarak elektrikli otomobil tanımını küresel anlamda farklı bir boyuta taşımak istiyor. San Francisco merkezli şirket bu amaçla Ekim ayında Silikon Vadisi’nde 100 çalışana sahip bir elektrikli araç merkezi kurdu. İlk Atieva modeli için Siemens, SK Group ve CECOMP ile işbirliği yapacak olan BAIC, yaklaşık 500 kilometre menzile sahip olacak ilk modeli 2016 Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtıp bir an önce üretime geçirecek.

Şimdiye kadar Tesla’ya karşı güçlü bir rakip çıkaramayan otomotiv endüstrisi, bakalım aradığı kanı Çinlilerden mi bulacak?

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu