FeaturedHaberler

Güvenlik yılı




IIHS’ye göre arabalar her zamankinden daha güvenli…

Güvenlik önlemleri gün geçtikçe ilerlerken IIHS 2016’yı güvenlik yılı seçti. IIHS geçtigimiz günlerde yılın güvenli araçlarını belirlemek için bazı testler yaptı. 61 testten 9 farklı ödül alarak hiç şüphesiz yıldızı parlayan firma Toyota oldu.

IIHS arabaların her zamankinden daha güvenli ve sonuçların güvenlik açısından umut verici olduğunu vurguluyor. Modeller yeni kriterleri karşılamak için yeniden güncelleniyor. Bu da daha iyi ön koruma, daha iyi frenler ve daha çok güvenlik anlamına geliyor.

Toyota, güvenlik kriterleri bakımında markalar arasında ipi göğüsleyen firma konumunda. IIHS başkanı Adrian Lund’a göre Nissan Maxima ve Volkswagen Passat arka koltukta seyehat eden yolcular için konforun yanı sıra güvenliğin de üst safhada olduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda daha büyük ve daha ağır araçların en iyi korumayı sağladığını savunuyor. Söz bu olunca gözler Ford F-150’ye çeviriliyor. F-150 ise ödülünü alarak beklentileri boşa çıkarmıyor.

Toyota Highlander ve Toyota Sienna ufak çaplı çarpışma testlerinde en iyi puanı alırken, Audi tarafından sevindirici haberler olduğu kadar üzüntülü haberler de var. Geçen sene “Yılın güvenli aracı” seçilen Q3, ön çarpışma önlemi yeterli olmadığı için teste bile alınmadı.

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Iclerinden bir tek volvonun tum modelleri top safety pick plus almis olmasina ragmen neden toyotaya vurgu anlamadim….

  2. Kardeşim ben de haberi kendim yapmıyorum yabancı kaynaklı sitelerden çeviri yapıyoruz

    1. Cevirine bisey demedim guzel kardesim, videoyu da izledim. ben iihs in neden toyotaya vurgu yaptigini anlamadigimi belirttim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu