Haberler

Nürburgring’de yarışlar artık daha yavaş!




Bu yıl Nürburgring’de yaşanan ve bir GT3 aracının takla atması sonucu bir seyircinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kazadan sonra Deutcher Motorsport Bund (Almanya Motor Sporları Yönetimi) 2016 sezonu için yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyor. Bu regulasyonlar SP7, SP9/GT3, SP-Pro and SP-X klasmanları için yüzde 10’luk bir güç kısıtlamasını da içeriyor.

DMSB’un analizlerine göre GT3 kazasının sebeplerinden biri araçların her sene giderek daha da hızlanmasına karşıt Nordschleife’ın hiç bir değişlik göstermemesi.

(Nordschleife, Nürburgring’in uzun, kıvrımlı ve çok zor kuzey kısmı.)

DMSB’in başkanı Hans-Joachim Stuck’ın Motorsport.com’a olan açıklaması;

2015 sezonunun başında yaşadığımız korkunç kaza hepimizin gözünün açılmasına sebep oldu. Ansızın, belirli bir limite ulaştığımızı fark ettik. Üreticilerin sağladığı simülasyolar sayesinde yaptığımız kaza analizi sonucunda güvenlik açısından pek çok yararlı bilgi edindik. Artık işin içerisinde bulunan sürücüler, üreticiler, lastik endüstrisi, pist yönetimi, yetkililer ve DMSB çalışanları aldığımız bu dersten faydalanmak için birlikte çalışmalı.

Araç güçlerinde yapılan %10’luk kısıtlamaya ek olarak DMSB, araç aerodinamiklerinde değişikliklere gidecek. Ayrıca araç yükseklikleri artacak ve kullanılması planlanlanan  herhangi deneysel lastik matertalleri önce DMSB’den onay almak zorunda olacak.

DMSB, VLN yarışlarına katılmak için gerekli sürüş regülasyonlarınında revizyona gideceği belirtti. En azından hız limitlerinin tekrar gelmeyeceği kesinleşti ancak pistte yarışabilecek pilotların seçiminde daha katı davranılmaya başlanacak.

Nordschleife da daha güvenli yarışlar düzenlemek adına pist yönetimi ekstra korkuluklar ekliyorlar ve seyircilerin erişimi olan bölgeler terkar düzenliyor.

Güvenlik her zaman birinci öncelik olduğundan dolayı bu değiklikler Nordschleife’da göreceğimiz son değişiklikler olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu